Jsem dřevák, říká Pártl. S výsledky Brodu spokojený není, co ho motivuje?

Foto: Markéta Křížová, bkhb.cz

Před dvěma lety zažil s havlíčkobrodskou juniorkou hořký konec sezony, když po posledním kole ztráceli jeden bod na postup do play off. Dnes už Filip Pártl není benjamínkem týmu, přijal roli kapitána a chce Brod dostat minimálně mezi dva nejlepší týmy ve skupině.

Filipe, blíží se polovina základní části. Jak zatím hodnotíte vaše výkony?
Týmové výkony nehodnotím úplně nejlíp. Myslím si, že máme na víc, určitě bychom se mohli pohybovat ve vyšší části tabulky. Snad se zvedneme a budeme hrát líp.

Docela pravidelně se vám střídají výhry a prohry. Čím to je?
Každý zápas hrajeme dobře. Není to tak, že bychom měli nějaký výpadek. Jde spíš o to, že často dostáváme hloupé góly nebo máme naopak problém se střílením gólů. To, co my někdy nedáme, je opravdu trestuhodné.

Dali jste si na začátku sezony nějaký cíl, kde v tabulce se chcete pohybovat?
Řekli jsme si, že chceme být v top dvojce, nebo aspoň do třetího místa. Mezi dvěma nejlepšími týmy jsme určitě chtěli být, ale zatím nám to nějak nevychází. Myslím si, že je to naší nemohoucností do ofenzivy, dávat góly. Vůbec nehrajeme špatně, ale nedáváme góly, což nás pak stojí body a zápasy.

V posledním zápase s Warriors jste ale dali sedm branek…
Jo, jo. Teď se nám to párkrát povedlo. Zápas s Kralupy jsme takhle v klidu vyhráli a teď taky s Brnem. To jsou ale výjimky.

Foto: Markéta Křížová, bkhb.cz

Za Brod jste hrál také v minulých sezonách. Jak se tým proměnil?
Loni to bylo ročníkově podobné. Měli jsme v týmu hodně hráčů ročníků 2002 a 2003, staršího hráče jsme měli jen jednoho, takže to byl docela mladý tým. Ted jsme tady taky asi jenom tři z dorazového ročníku a máme plno mladých kluků včetně hráčů z Jihlavy, kteří náš kádr doplnili a jsou tu třeba na střídavé starty.

A co sezona 2019/20?
Tam jsme měli opravdu dobrou sezonu. Pomáhali nám hráči ročníku 2000, byli tam kluci jako například Richard Cachnín, kteří měli hodně bodů, a celkově nás tam bylo dost. Já jsem byl ještě mladý a nikdo jsme nevěděli, co od soutěže čekat, protože byla nová. Myslím si ale, že to byla povedená sezona, jenže tenkrát nám play off uteklo o jeden bod. Právě proto si tento rok v každém zápase vždycky říkám, že nemůžeme ztrácet body, protože vím, jak to tenkrát bylo hořké, když jsme o bod nepostoupili. Jeli jsme z Písku domů a věděli, že nebudeme hrát play off.

„Nechápu, jak je to možné, ale vždycky jsem se považoval spíš za nahrávače a letos mi to tam docela padá.“

Je to pro vás extra motivace?
Určitě ano. Když jsme si řekli, že chceme být do druhého místa, tak tam prostě chceme být. Vím, že teď si každý u prohraného zápasu řekne, že to nevadí a musíme na to zapomenout. Fakt si ale pamatuju, jak hrozný pocit to byl, když jsme jeli z Písku a o bod jsme v posledním zápase neudělali play off. Vím, že i ten jeden bod může rozhodnout.

Tehdy jste byl jedním z nejmladších hráčů, teď naopak patříte k nejstarším a tým vedete jako kapitán. Jak k této roli přistupujete?
Kapitánem jsem poprvé, v životě jsem v této roli nebyl. Snažím se být ale úplně stejný jako vždycky. Občas někoho povzbudím nebo klukům něco řeknu, v tomhle směru tam mám k sobě i asistenty. Jako nejstarší se ale snažím být co nejvíc vidět na ledě a co nejvíc pomoct týmu tímto způsobem.

Foto: Markéta Křížová, bkhb.cz

No a v kanadském bodování se vám daří. Jak jste spokojený?
Nechápu, jak je to možné, ale vždycky jsem se považoval spíš za nahrávače a letos mi to tam docela padá. I když je pravda, že jsem těch gólů mohl dát klidně i víc, to jsem ještě docela dřevák, když vidím, co někdy nedám.

Jak se z nahrávače stane střelec?
Vůbec nevím. Podle mě je to náhoda. Dělali jsme si srandu, že komukoliv jsem nahrál, tak ten i kdyby měl prázdnou bránu, tak by gól nedal. Opravdu nechápu, jak je to možné. Naopak mi to tam docela padá a dostávám se do dobrých příležitostí, ale pořád by to mohlo být lepší.

„Jsem opravdu hodně naštvaný, když ztratíme zápas proto, že nedáváme góly.“

Souvisí to s tím, že vám celkově jako týmu chybí přesnost v zakončení?
Určitě. Poslední dva týdny už to pilujeme na každém tréninku. Máme pár volných minut, kdy si střílíme a snažíme se z určitých pozic trefovat. Trenéři nám tomu teď přizpůsobili tréninky a lepší se to. Proti Brnu jsme dali sedm gólů a doufáme, že to tak bude pokračovat dál.

Čeká vás domácí zápas s Kobrou a venkovní se Vsetínem. Co od těchto utkání očekáváte?
Kobru známe a doma chceme určitě vyhrát za tři body, to je jasné. Musíme vyhrávat všechny zápasy. Se Vsetínem naopak vůbec nevím, protože jsme s nimi letos ještě nehráli. Koukal jsem ale na výsledky a předpokládám, že to bude vyrovnané, protože vlastně celá tahle soutěž je vyrovnaná. Možná až na Přerov, který je odskočený a jde to znát i na hře, když jsou v plné sestavě. Stejně tak Písek, když přijede s nabitou sestavou. Jinak ale může každý porazit každého, letos je to hodně vyrovnané.

Foto: Markéta Křížová, bkhb.cz

Může to být i o náhodě?
To samozřejmě taky, ale přesně tady jde vidět, že rozhoduje opravdu každý bod a každý zápas. Proto jsem opravdu hodně naštvaný, když ztratíme zápas proto, že nedáváme góly. Víme, že jsme herně lepší, ale absolutně nesmyslně spálíme pět tutovek, oni pak ujedou a dají gól. To nás hrozně položí.

Už máte i start za A-tým Havlíčkova Brodu. Jaká to pro vás byla zkušenost?
Odehrál jsem jeden zápas v přípravě, párkrát jsem byl na tréninku. Teď v lize jsem hrál zápas s Táborem a celkově to bylo takové divné utkání, nějak se nám vůbec nevydařilo. Mně osobně taky ne, vlastně jsem ani nebyl moc na ledě. Nevzpomínám na to vůbec dobře, nepovedlo se to, ale za zkušenost a příležitost zahrát si za áčko jsem určitě rád.

Je A-tým vaším cílem?
Probojovat se do áčka je určitě cíl. Uvidíme, jaká bude situace letos v juniorce, ale už bych chtěl taky zkusit hrát i za áčko. Pak už se uvidí, co a jak příští rok.

Dostáváte jako junioři možnost trénovat nebo hrát s A-týmem?
Máme to nastavené tak, že když budeme jako junioři předvádět dobré výkony, tak dostaneme možnost zahrát si v áčku. Jenže bohužel ty naše výsledky ještě nejsou tak dobré. Řekli jsme si, že chceme být do top dvojky, a to nejsme. Takže zatím to i vzhledem k tomuto není nic moc.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz