Jsem rád, že se v Litvínově neuchylují k mediálním ultimátům, říká Mlejnek

Šimon Stránský. | Foto: Daniel Klement, hc-olomouc.cz

24. října 2022, 9:56

Adam Bagar

Hokejisté Litvínova se ne a ne výsledkově chytit a odrazit z chvostu extraligové tabulky. Ani sympatický výkon na vítkovickém ledě jim k bodům nepomohl, padli 3:5 a zapsali už sedmou porážku za sebou.

Chemici byli v prvním dějství aktivnější, za což byli odměněni i otevíracím gólem Giorgia Estephana. Jenže potom se nechal zbytečně vyloučit Matúš Sukeľ a Vítkovice 41 sekund před odchodem do kabin srovnaly krok, už poosmé v sezoně se trefil Dominik Lakatoš.

„Začali jsme dobře, ale trošku nás mrzí první inkasovaná branka, protože dobře víme, že Dominik to střílí na první tyč. Gól ovlivnil charakter druhé třetiny, v níž byli domácí lepším týmem a vytvořili si rozhodující náskok,“ říká litvínovský asistent trenéra Karel Mlejnek.

Hostům vůbec nevyšly konce a začátky třetin. Na startu té druhé skóroval Petr Chlán, na konci pro změnu Peter Mueller a už po 58 sekundách ze třetí části uklidnil domácí lavičku bek Willie Raskob, který střelou od pravého mantinelu zvyšoval už na průběžných 5:2.

„Nálada samozřejmě není nejlepší, ale dál se snažíme být pozitivní. Není to úplně špatné, nedostáváme třeba 6:1, ale nejsme schopni vyhrát zápas.“

„Je to stále to samé. Nehrajeme špatně, ale pak máme pasáže, kdy najednou přestaneme hrát a soupeř nám dá góla ze všeho. Když inkasujete takhle na začátcích a koncích třetin, tak je to těžké. Sebevědomí poté jde dolů a je to nápor na hlavu,“ líčí Šimon Stránský.

Poprvé naskočil proti svému mateřskému týmu, na zápas se těšil, ale kouše další porážku. Už dvanáctou z dosavadních čtrnácti utkání. Verva slavila jen dvakrát, méně výher v úvodu extraligy zapsaly jen Jihlava (1, 1998/99), Havířov (1, 2002/03) a Vsetín (0, 2005/06).

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený TELH stats (@telhstats)

„Nálada samozřejmě není nejlepší, ale dál se snažíme být pozitivní. Není to úplně špatné, nedostáváme třeba 6:1, ale nejsme schopni vyhrát zápas. Chybí nám trošku i štěstí. Pořád si něco ukazujeme na videu, jenže nepřeneseme to do utkání,“ krčí rameny Stránský.

Řada proher je těsných, o to je to víc frustrující. „Výčet posledních porážek hovoří za vše. Když nepočítám inkasované branky do prázdné, tak je to většinou o gól. Tohle je syndrom týmů, co hrají dole. Není z toho jiná cesta než práce, práce a zase práce,“ ví Mlejnek.

„Asi bychom byli špatní trenéři, kdybychom nechtěli pokračovat. Jestli nějaké kroky od vedení přijdou, tak to neovlivníme.“

Po sedmé porážce v řadě už litvínovští fanoušci volají po odvolání generálního manažera Pavla Hynka a trenérského štábu. Vladimír Růžička, Karel Mlejnek a Daniel Branda sami nic balit nechtějí. „To bychom asi byli špatní trenéři, kdybychom nechtěli pokračovat.“

Na otázku, zda od vedení cítí větší tlak, odpovídá Mlejnek neurčitě. „Nejsem kompetentní se k tomu vyjadřovat. Pracujeme, také tým odvádí práci a má morálku. Jestli nějaké kroky od vedení přijdou, tak to neovlivníme,“ říká s tím, že trenéři žádné ultimátum nemají.

„Vyhrát chce vždycky každý. Jsem strašně rád, že v klubu, kde s Růžou a dalšími kolegy pracujeme, se neuchylují k žádným mediálním ultimátům,“ naráží na nedávný tah Motoru, jenž další působení Jaroslava Modrého postavil na tom, zda tým doma porazí Plzeň.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz