<

Juniorky se sejdou na jihu Čech, zatím v nekompletním složení

Foto: Hannu Kilpeläinen, eyof2022.fi

Další akce v přípravě na červnové mistrovství světa čeká hokejistky do 18 let. Od čtvrtka 12. do neděle 15. května budou trénovat v Hokejovém centru Pouzar v Českých Budějovicích.

„Zatížení holek není ideální a možnosti máme osekané, ale uděláme maximum pro to, abychom se na mistrovství světa připravili a tam potom uspěli,“ slíbil trenér juniorek Dušan Andrašovský po trojutkání ve Finsku, z něhož se Češky vrátily s jednou výhrou. Teď upnou pozornost čistě na tréninky, samozřejmě včetně nutné kondiční přípravy na náročný program světového šampionátu.

Zbývající dvojice kempů se ale ponese také ve znamení boje o nominaci. Základní osa kádru je podle většiny letošních akcí i objektivní kvality hráček jasná, na některých místech ovšem ještě trenéři nemají úplně rozhodnuto.

A protože jim nyní bude několik hokejistek chybět, šanci zaujmout mají další, které jsou na hraně nebo těsně za ní. V brankovišti pokračuje boj (byť přátelský) o dvě místa vedle jistoty Michaely Hesové, která je ještě za mořem. Stejně tak se zatím nepřipojí ani Markéta Mazancová a Anna Jiřina Pavlasová.

Mladší hráčky zase vyrazily s šestnáctkou na evropský pohár. Osmnáctka tak oželí tahounky jejích letošních statistik Barboru Juříčkovou s Adélou Šapovalivovou, dále Nicol Příhodovou či Klaudii Slavíčkovou. I proto se do tréninkové sestavy vešly Karolína Veverková, Adéla Wojnarová, Tereza Vališová a Adéla Vrhelová, které ve Finsku chyběly.

Nominace ženské osmnáctky

Brankářky:
Barbora Dalecká (Chrudim), Denisa Dudková (Roudnice nad Labem), Natálie Prouzová (Nový Bydžov).

Obránkyně:
Eliška Hotová, Beáta Narovcová (obě Příbram), Anežka Hračová (Prostějov), Tereza Mašková (Pilsen Wolves), Anna Vaníčková (Žebrák), Karolína Veverková (Litvínov), Adéla Wojnarová (Poruba), Tereza Vališová (Břeclav).

Útočnice:
Adriana Dubová (Chrudim), Barbora Bartáková, Tereza Pištěková (obě Příbram), Natálie Brichová (Kutná Hora), Tereza Plosová (Liberec), Dominika Malicka (Český Těšín), Petra Matějová (Vsetín), Andrea Trnková (Choceň), Lucie Gruntová (Klášterec nad Ohří), Adéla Vrhelová (Bílina).

Realizační tým:

Manažerka: Markéta Mlíkovská
Hlavní trenér: Dušan Andrašovský
Asistent trenéra: Martin Pouska
Trenér brankářek: Václav Vacek
Lékař: MUDr. Radim Jünger
Fyzioterapeutka: Tereza Kraváková
Kondiční trenérka: Zuzana Maňasová
Kustod: František Buček

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz