Junosť Minsk má běloruský titul i účast v CHL, 5. finále sledovalo 239 diváků

4. dubna 2020, 10:00

Václav Jáchim

V pátek večer skončila jediná z předních hokejových soutěží na světě, která s ohledem na pandemii koronaviru nepřerušila program a byla dohrána podle původního plánu. A navíc za přítomnosti diváků. Běloruská extraliga má staronového mistra, po vítězství 4:1 na zápasy obhájili titul hokejisté Junosti Minsk.

Přední běloruský klub rozhodl o triumfu v pátečním pátém finále, které v sérii se Soligorskem vyhrála Junosť 3:2 po prodloužení. Vítěznou trefu zařídil v čase 67:54 obránce Vladislav Jerjomenko.

Junosť Minsk je za poslední období nejúspěšnějším týmem běloruské nejvyšší soutěže, letošní úspěch navazuje na mistrovské tituly z let 2004-06, 2009-11 a 2011.

Běloruská nejvyšší soutěž byla dohrána jako jediná z předních lig na světě. V zemi nedošlo k přerušení sportovních akcí ani k výraznějšímu omezení přítomnosti fanoušků. Pandemii koronaviru nebraly státní orgány vážně, prezident Alexander Lukašenko uvedl, že nejlepším způsobem obrany je právě sport. 

Ovšem i v zemi, která má za rok hostit základní skupinu a pak i play off mistrovství světa, se koronavirus šíří. Na dva zápasy v Soligorsku měli zakázaný přístup fanoušci mladší 18 let. Celkově dorazilo výrazně méně příznivců, jelikož veřejnost má obavy z nákazy a mnozí občané Běloruska raději dobrovolně zůstávají doma.

Slabou návštěvu vykázalo i poslední finále, podle oficiálního údaje pořadatelů sledovalo duel v hale Čižovka 239 diváků. Kapacita arény v Minsku, kde čeští reprezentanti hráli základní skupinu MS 2014, přitom činí 8800 míst.

Účastníci příštího ročníku Ligy mistrů:

Frölunda, Lulea, Färjestad, Rögle, Skelleftea (všechny Švédsko), Curych, Zug, Davos, Ženeva, Biel (všechny Švýcarsko), Kärpät Oulu, Lukko Rauma, Tappara Tampere, Ilves Tampere (všechny Finsko), Mnichov, Mannheim, Straubing, Eisbären Berlín (všechny Německo), Bílí Tygři Liberec, HC Oceláři Třinec, HC Sparta Praha (všechny Česko), Salcburk, Bolzano, Vídeň (všechny EBEL), Aalborg (Dánsko), Banská Bystrica (Slovensko), Cardiff (Velká Británie), Grenoble (Francie), Stavanger (Norsko), Tychy (Polsko), Junosť Minsk (Bělorusko), SönderjyskE (vítěz Kontinentálního poháru).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz