Kacetl má jasno: zůstává v extralize, začne ale jako trojka!

Foto: Jan Jedlička, hcdynamo.cz

15. června 2020, 19:15

Marek Hedbávný

Ondřej Kacetl po odchodu z Pardubic posílí Brno. Se zprávou jako první přišel web iSport.cz, kterému informaci potvrdil přímo šéf Komety Libor Zábranský.

„Karel Vejmelka je jasný. Lukáši Klimešovi chceme dát šanci. Ondra je zkušený, měl by být třetí gólman. Chceme mít vzadu ještě větší jistotu,“ řekl pro deník Sport o Kacetlově příchodu Zábranský.

Devětadvacetiletý brankář strávil poslední čtyři sezony v Pardubicích. V uplynulém ročníku nastoupil do 27 utkání, v nichž měl 91,26% úspěšnost zákroků a průměr inkasovaných branek na zápas 2,73.

V závěru sezony, kdy Dynamo bojovalo do poslední chvíle o záchranu, ale dostával v pardubické brance přednost Pavel Kantor. 

Po otevření přestupového trhu se spekulovalo, že by Kacetl měl zamířit do Třince. Nakonec je to jinak! Zbývají dořešit už jen formality a administrativní záležitosti, pak se Kacetl oficiálně stane posilou Komety.

Brno se po uplynulém ročníku rozloučilo s Markem Čiliakem – upřednostnilo mladšího Karla Vejmelku, který vstoupí do sezony jako jednička. O šanci v extralize si skvělými výkony v Přerově řekl Lukáš Klimeš, jenž se podruhé za sebou stal nejlepším gólmanem Chance ligy. 

A teď přijde ještě zkušený Ondřej Kacetl. Bude mít vyřízeny střídavé starty do druhé nejvyšší soutěže?

Soupiska HC Kometa Brno

Brankáři: Karel Vejmelka, Lukáš Klimeš, Ondřej Kacetl*, Pavel Jekel.

Obránci: Tomáš Bartejs, Ralfs Freibergs, Michal Gulaši, Dalimil Mikyska, Jan Mlčák, Ondřej Němec, Filip Pyrochta, Stanislav Svozil, Libor Zábranský mladší.

Útočníci: Jakub Brabenec, Petr Holík, Luboš Horký, Petr Kratochvíl, Michal Kunc, Silvester Kusko, Peter Mueller, Karel Plášek mladší, Tomáš Plekanec, Daniel Rákos, Peter Schneider, Vojtěch Střondala, Matěj Svoboda, Tomáš Šoustal, Tomáš Vincour, Martin Zaťovič.

* Čeká se na dotažení formalit.

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz