Kalamita u nováčka TELH. V týmu Motoru je 16 nakažených hráčů

Foto: hcmotor.cz

Velké problémy potkaly v přípravě na nový extraligový ročník hokejisty Motoru. Jihočeši museli přerušit tréninky, výrazně je totiž zasáhla nákaza covidem-19.

Jak vedení Motoru informuje na svém webu, koronavirem onemocnělo 16 hráčů. Nákazu u nich odhalilo pondělní testování, které probíhalo v návaznosti na páteční oznámení o jednom pozitivním případu v mužstvu.

„Klub je nadále v kontaktu s hygienou a bude s ní komunikovat o každém následujícím kroku," uvádí extraligový nováček na svých stránkách. Svěřenci trenérů Václava Prospala a Aleše Tottera dosud trénovali ve speciálním režimu, teď museli přípravu dočasně přerušit. Celý tým je v karanténě.

Mluvčí klubu Tomáš Kučera na Twitteru uvedl, že virus se mezi hráči nejspíš rozšířil v autobuse cestou ze čtvrtečního střetnutí v Plzni. Neboť hokejisté, kteří v něm nebyli, jsou zdravotně v pořádku.

Dosud poslední utkání sehráli Jihočeši právě ve čtvrtek, kdy na plzeňském ledě podlehli tamní Škodě a nevybojovali postup do play off Generali Česká Cupu. Další přípravné zápasy má Motor v září – měl by se představit doma s Mladou Boleslaví a poté v Karlových Varech, následně na Jihočechy čekají dva souboje s rakouským Lincem.

Hokejisté Českých Budějovic už letos přerušili přípravu jednou, konkrétně 24. července. Tehdy byla nákaza potvrzena u jednoho člena mužstva. Tým následně musel do dvoutýdenní karantény.

Aktuální kádr Motoru

Brankáři:
Marek Čiliak, Jiří Patera.

Obránci:
Conor Allen, Niklas Pavel, Karel Plášil, Pavel Pýcha, Ondřej Slováček, Jakub Suchánek, Václav Svach, René Vydarený.

Útočníci:
Martin Beránek, Zdeněk Doležal, David Gilbert, Miroslav Holec, Vít Christov, Miroslav Indrák, Vít Jonák, Václav Karabáček, Albert Michnáč, Martin Novák, Radek Prokeš, Roman Přikryl, Adam Raška, Matouš Venkrbec, Daniel Voženílek. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz