Kanada posiluje. Na MS dorazí Hayton z Arizony, ve hře ještě dvě jména

Barrett Hayton | Foto: Twitter Hockey Canada

14. prosince 2019, 11:53

Martin Voltr

Po přípravném kempu zúžili Kanaďané nominaci na mistrovství světa do dvaceti let v České republice. A kromě toho mohli oznámit i dvě zvučné posily z organizací NHL!

Hokejisté širšího výběru se o nominaci rvali na kempu v Oakville, který zakončili dvěma zápasy proti univerzitnímu all-star týmu (4:3 a 1:2). Trenér Dale Hunter pak z kádru vyřadil devět hráčů.

Do Česka nepoletí brankář Hunter Jones, obránci Braden Schneider, Peter Diliberatore a Thomas Harley ani útočníci Alex Newhook, Cole Perfetti, Dylan Holloway, Connor Zary a Peyton Krebs. Po škrtnutí Perfettiho tak v týmu zůstali dva hráči ročníku 2002, známí z letošního Hlinka Gretzky Cupu – obránce Jamie Drysdale a útočník Quinton Byfield.

Během týdne ale javorové listy oznámily dvě velké posily do útoku.

Nejdřív jim Detroit uvolnil Joea Velena, jenž hraje na farmě v Grand Rapids a ve 27 zápasech nasbíral deset bodů (4+6). Red Wings si ho na loňském draftu vybrali ze 30. místa.

Těsně před koncem kempu přišla ještě lepší zpráva. K týmu se připojí i pětka zmiňovaného draftu Barrett Hayton! Talent Arizony už hraje NHL, letos naskočil ke 14 utkáním, ve kterých zaznamenal gól a tři nahrávky.

Kádr jednoho z hlavních favoritů na zlato tak rázem čítá pět účastníků posledního šampionátu ve Vancouveru a Victorii. Kromě dvou čerstvých posil jsou to zadáci Jared McIsaac a Ty Smith a forvard Alexis Lafrenière, očekávaná jednička příštího draftu.

Ještě nejméně jedno jméno ze 24členného týmu budou muset trenéři před startem mistrovství vyřadit. Proč „nejméně“? Ve hře totiž stále zůstávají posily z New York Islanders, respektive Chicaga – Noah Dobson a Kirby Dach. Jejich organizace musí rozhodnout nejpozději do čtvrtka 19. prosince.

Soupiska týmu Kanady

Brankáři:
Nico Daws (Guelph, OHL), Joel Hofer (Portland, WHL), Olivier Rodrigue (Moncton, QMJHL).

Obránci:
Calen Addison (Lehtbridge, WHL), Kevin Bahl (Ottawa, OHL), Jacob Bernard-Docker (University od North Dakota, NCAA), Bowen Byram (Vancouver, WHL), Jamie Drysdale (Erie, OHL), Jared McIsaac (Halifax, QMJHL), Ty Smith (Spokane, WHL).

Útočníci:
Quinton Byfield (Sudbury, OHL), Dylan Cozens (Lehtbridge, WHL), Ty Dellandrea (Flint, OHL), Aidan Dudas (Owen Sound, OHL), Nolan Foote (Kelowna, WHL), Liam Foudy (London, OHL), Benoit-Olivier Groulx (Halifax, QMJHL), Alexis Lafrenière (Rimouski, QMJHL), Raphaël Lavoie (Halifax, QMJHL), Connor McMichael (London, OHL), Dawson Mercer (Drummondville, QMJHL), Akil Thomas (Niagara, OHL), Barret Hayton (Arizona, NHL), Joe Veleno (Grand Rapids, AHL).

Trenéři: Dale Hunter, Mitch Love, André Tourigny a Alan Letang.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz