<

Kane vs. McDavid aneb Zámořská bitva smutných. Kdo získá bronz?

Foto: iihf.com

20. května 2018, 8:15

Adam Bagar

(KODAŇ, od našeho zpravodaje) Kanada a USA věřily, že by si to mohly na MS v Dánsku rozdat o zlato, ale nakonec se utkají jen o bronz. Zámořský souboj poražených semifinalistů, kteří se potkali už na úvod turnaje v Herningu, je v kodaňské Royal Areně na programu od 15:45.

Kanaďané toužili počtvrté v řadě proklouznout do finále a vrátit se na vítěznou vlnu z let 2015 a 2016, Američané zase cítili skvělou šanci k prolomení dlouhého čekání na zlato, které získali naposledy v roce 1960. Oba sny ovšem rozmetali jejich semifináloví soupeři.

Zámořští rivalové měli velkou střeleckou převahu, ale padli. USA 41:20 a 0:6, Kanada 45:17 a 2:3. Švédové přečkali raketový start Američanů a rozhodli třemi slepenými trefami ze druhé třetiny, Švýcaři podobně jako ve čtvrtfinále proti Finsku uhájili těsnou výhru.

Kanaďané by proti Američanům raději hráli o zlato

"Všechna čest Švýcarům za předvedený výkon, jejich gólman by se postavil snad i na hlavu, aby chytil kotouč. Nechtěli jsme končit před finále, ale poslední utkání chceme vyhrát, i když bychom proti Američanům raději hráli o zlato," říká bek Marc-Edouard Vlasic.

Podobně mluví také Američané. "Brankář Nilsson byl skvělý, v pravý čas vytáhl neuvěřitelné zákroky. Ale stále je ve hře medaile. Musíme na zápas se Švédy rychle zapomenout, vyčistit si hlavu a udělat vše, co bude v našich silách," velí hvězdný kapitán Patrick Kane.

Dosáhne Kane na 20 bodů? 40 let to nikdo nedokázal

Nejproduktivnější hráč letošního turnaje zapsal už devatenáct bodů za osm branek a jedenáct nahrávek. Pokud v zápase o třetí místo získá alespoň bod, stane se prvním hokejistou, jenž se po čtyřiceti letech dostane na světovém šampionátu na hranici dvaceti bodů.

Kane se podruhé na turnaji střetne s Connorem McDavidem, v Herningu se z divoké výhry 5:4 po nájezdech radoval Američan. Pokud by uspěl i podruhé, jeho tým by navázal na bronzové úspěchy z let 2013 či 2015. Kanada by po vítězství brala čtvrtou medaili v řadě.

Výsledky USA na MS 2018 v Dánsku

USA – Kanada 5:4 sn
Dánsko – USA 0:4
USA – Německo 3:0
USA – Lotyšsko 3:2 pr
USA – Jižní Korea 13:1
Norsko – USA 3:9
Finsko – USA 6:2
USA – Česko 3:2 
Švédsko – USA 6:0

Výsledky Kanady na MS 2018 v Dánsku

USA – Kanada 5:4 sn
Jižní Korea – Kanada 0:10
Kanada – Dánsko 7:1
Norsko – Kanada 0:5
Kanada – Finsko 1:5
Kanada – Lotyšsko 2:1 pr
Kanada – Německo 3:0
Rusko – Kanada 4:5 pr
Kanada – Švýcarsko 2:3

Závěrečný program MS 2018 v Dánsku

Neděle 20. května:
15:45 USA – Kanada (o 3. místo, Royal Arena, Kodaň)
20:15 Švédsko – Švýcarsko (finále, Royal Arena, Kodaň)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz