Kapitán úspěšné juniorky podepsal v Dukle profesionální smlouvu

Matěj Vovsík během rozhodujícího semifinále v Třinci | Foto: Markéta Křížová, hcdukla.cz

Jihlavská Dukla uzavřela první profesionální smlouvu s osmnáctiletým obráncem Matějem Vovsíkem, který patří i do širšího kádru reprezentační dvacítky.

V uplynulém ročníku DHL extraligy juniorů měly jen dva týmy stálé kapitány ročníku 2004, tedy ne toho dorazového.

Osud tomu chtěl, že oba v play off postoupily mezi nejlepší čtyřku. Dokonce že se v semifinále střetly proti sobě. A dokonce že šlo vůbec o nejatraktivnější sérii celých vyřazovacích bojů, kterou rozhodovaly až samostatné nájezdy v sedmém utkání!

Postup nakonec slavil Třinec v čele s Antonínem Karešem, Dukla pod vedením kapitána Matěje Vovsíka smutnila. Nakonec těsně prohrála i v sérii o třetí místo, takže zůstala bez medaile. I čtvrtá příčka pro ni ale znamenala historický úspěch v ELJ.

Řada jihlavských mladíků navíc zaujala, právě Vovsík byl mezi nimi. Nyní tak na Vysočině podepsal svou první profesionální smlouvu a v příštích měsících, případně letech, se popere o pevné místo v A-týmu Dukly.

Foto: Martin Voltr

„Matěj si šanci zaslouží. Juniorka udělala v minulé sezoně velký úspěch a Matěj byl jejím kapitánem. O šanci v áčku si řekl svými výkony,“ uvedl na klubových stránkách jednatel Bedřich Ščerban.

Vovsík zaznamenal ve 49 utkáních soutěžního ročníku 19 bodů (6+13), v deseti zápasech play off přidal dalších devět bodů (3+6). Třikrát nakoukl i do Chance ligy; proti Sokolovu, Kolínu a Přerovu strávil na ledě dvanáct, čtyři, respektive osm minut.

„Matěj hraje za Duklu odmala. Nadějný bek a charakterově skvělý kluk, kapitán úspěšné juniorky. Za tento podpis jsem strašně rád, protože je oceněním Matějovy práce a zároveň signálem pro další malé Dukláky, že kdo poctivě trénuje, maká a má vzorový přístup na ledě i mimo něj, šanci v áčku dostane,“ okomentoval podpis sportovní manažer Dukly Tomáš Vrábel.

Matěj Vovsík při svém třetím startu v Chance lize

Matěj Vovsík při svém třetím startu v Chance lize | Foto: Natále Egartová, hcdukla.cz

Osmnáctiletý zadák se v nadcházejícím ročníku pokusí zabojovat také o juniorský šampionát. Už si zahrál na přípravných turnajích v Porubě, Švédsku i na Slovensku a zaznamenal i svůj první reprezentační gól.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz