<

Karlovarská bída? Snad do toho po pauze vletíme, doufá Kohout

Foto: Aleš Bedlík, hokejkv.cz

S novým rokem jakoby opadlo kouzlo karlovarské Energie. Celek z lázeňského města byl jedním z černých koní soutěže, nicméně přetrvávající novoroční krize znamenala propad tabulkou. Svěřenci Martina Pešouta počítají další těžkou ztrátu po domácím klání s Olomoucí.

Hokejisté Karlových Varů se potýkají s jednou z nejhorších forem v extralize. Parta kolem kapitána Václava Skuhravého vyhrála z posledních deseti utkání jen jediné, dva body pak získala za dvě prohry v prodloužení.

Přitom proti Olomouci se Energii podařilo skvěle vstoupit do utkání, po čtyřech zápasech zvládla první třetinu a vedla 1:0. „Do utkání jsme šli s tím, že v první části nechceme dostat gól. Že jsme ji vyhráli po tak dlouhé době, je super,“ hledá pozitiva Martin Kohout.

Jenže ve druhé dvacetiminutovce Západočeši o hubený náskok přišli. „Bohužel se nám opakuje prohraná druhá perioda a špatný vstup do té třetí. To jsou asi zásadní chyby v našem stylu hry,“ kroutí hlavou šestadvacetiletý útočník.

Přesto se Karlovarští ještě vzchopili a duel ze stavu 1:3 dotáhli do prodloužení. Na kontaktní branku Tomáše Vondráčka navázal srovnávací trefou Kohout, pro něhož to byl druhý zásah večera. A mohlo být ještě veseleji, kdyby karlovarská čtyřiašedesátka lépe vyřešila další přečíslení dvou proti jednomu.

„Jsem hrozně rád, že jsem se prosadil. Co mě ale mrzí je ta akce dva na jednoho, kde protihráč chytil moji nahrávku na Petra Koblasu. Na to ale poukazovat nebudu, měli jsme to buď uhrát v prodloužení, nebo využít jednu z předcházejících šancí. Spokojený s góly jsem, s výsledkem ale moc ne,“ líčí Kohout.

Energii poslední zápasy svazovala také absence důležitých jmen. Delší dobu se trenérský štáb musel obejít bez produktivního Tomáše Rachůnka či pracovitého obránce Martina Rohana. Proti Olomouci scházel také Jakub Flek, jenž si plní reprezentační povinnosti.

Sestřih utkání

„Tomáš Rachůnek už s námi trénuje a já věřím, že po pauze bude připravený. Kuba Flek je na nároďáku, takže doufám, že se nám také vrátí. Martin Rohan se potýká se zraněním v horní části těla, takže takové tři, čtyři týdny nám chybět bude,“ popisuje stav marodky asistent trenéra Tomáš Mariška.

Nyní čeká extraligu krátká reprezentační pauza, která tak představuje letos dost netradiční pauzu na odpočinek. Pro aktuálně osmé Karlovy Vary by to mohla být příležitost odrazit se k lepším výsledkům.

„Možná by to nějaké zlepšení přinést mohlo. Trochu vypustíme z toho zápasového tempa a pořádně potrénujeme. Doufám, že po pauze do toho vletíme tak, jako jsme hráli do prosince,“ přeje si Kohout.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz