Karlovarské juniory posílilo MMA. Jak obstojí bez ročníku 2001?

Foto: hokejkv.cz

Že si hokejisté A-týmu Karlových Varů před sezonou odskočí na trénink MMA, to už se stalo tradicí. Letos je ale poprvé napodobili i junioři.

Karlovarští mladíci absolvovali v přípravě na novou sezonu třeba soustředění na Božím Daru s neoblíbenými výběhy sjezdovky, pak je na ledě v domovské KV Areně navštívil i současný kouč reprezentační dvacítky Karel Mlejnek.

Možná největší zpestření pro ně však znamenala návštěva chodovského Elite Centre, kam na speciální trénink ve stylu MMA každoročně míří áčko.

„Je to hodina tvrdé práce a má velký kondiční vklad.“

„Hráči si o tento typ tréninku sami řekli, měl mezi nimi velký ohlas. Je to moderní sport, který je na vzestupu, a když se podívám na strukturu hry hokeje, tak se v něm některé prvky dají využít,“ hodnotí novou zkušenost a její přínos trenér Václav Eismann.

„Je to hodina tvrdé práce a má velký kondiční vklad. Konfrontace jeden na jednoho, která se při tréninku objevuje, měla velký ohlas,“ opakuje v rozhovoru pro klubové stránky.

A hráči jeho slova potvrzují. „Trénink MMA patří k příjemnému zpestření letní přípravy, zároveň je ale jeden z těch nejnáročnějších. Je to zase trochu rozdílný pohyb zaměřený na jinou sílu a kondiční stránku než třeba v posilovně nebo na ovále. Právě proto je to i zábavnější,“ říká Lukáš Adámek.

Čerstvě devatenáctiletý útočník bude v nové sezoně kapitánem mužstva, jeho asistenty pak Vítek Benda a Robin Sapoušek. Energetici určili vůdčí role v týmu netradičně brzo, což je samozřejmě způsobené i tím, že už v červnu odehráli řadu přípravných duelů.

Většinu z nich vyhráli – dvakrát porazili třeba Chomutov i Mladou Boleslav. Václav Eismann z toho ale žádné větší závěry nedělá.

„Všichni hráli ve značně nekompletních sestavách. Na druhou stranu nám to ukázalo, že v týmu máme spoustu šikovných talentovaných hráčů, a také to, kde nás může tlačit bota. To je, vyjma koncovky, předbrankový prostor. V některých situacích jsme příliš lehkovážní a chybí nám takové ty ‚špinavé‘ góly,“ líčí svoje zásadní dojmy.

„Byli bychom raději, kdyby se velký cut udělal v loňské sezoně, kdy jsme na to byli hráčsky připravení.“

Že právě v letošní přípravě neexistuje žádný prostor pro úlevy, to je asi všem jasné. Systém juniorské extraligy, z níž bude přímo sestupovat pět týmů, nenechává v klidu ani energetiky.

A to i přesto, že v předloňské sezoně patřili do špičky a v té minulé by zřejmě také útočili na mistrovský titul.

„Byli bychom raději, kdyby se velký cut udělal v loňské sezoně, kdy jsme na to byli hráčsky připravení. Měli jsme silné hráče v ročníku 2001. V letošním roce jich tolik jako loni nemáme. Významné role budou mít hráči ročníku 2004, kteří jsou příslibem budoucnosti našeho klubu,“ předesílá Eismann.

Karlovy Vary by podle něj měly mít jeden z nejmladších týmů v lize. „Počkáme na vývoj soutěže, jestli zapojíme někoho z kádru dorostu. Realitou je to, že každý odstartuje soutěž se svými zkušenějšími hráči,“ ví lodivod západočeské juniorky.

S tou se připravoval i Jiří Kulich, který však po loňské snové sezoně jistě pomýšlí o patro výš. „Budeme rádi, když bude s námi nastupovat a vypomůže. Myslím si ale, že se velmi dobře chopil příležitosti v A-týmu a důrazně si řekl o místo,“ chválí Eismann na webu hokejkv.cz. 

V případě slovenského forvarda Róberta Bača bude zase čekat na to, zda projde draftem NHL.

Po dovolené se karlovarští junioři znovu sejdou 22. července na fyzických testech, plnou dvoufázovou přípravu odstartují o čtyři dny později. V přípravných zápasech potom například dvakrát narazí na Eisbären Berlín, ve své aréně znovu uspořádají hejtmanský turnaj a na konci srpna je čeká další dvojduel rivalů proti Chomutovu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz