Karlovy Vary mají jasno o brankářské dvojici na příští rok

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

Žádných překvapení by se v následujícím ročníku neměli dočkat fanoušci Karlových Varů na brankářském postu. V Energii totiž bude pokračovat stávající duo zkušených gólmanů.

V případě stabilní jedničky Filipa Novotného to není žádná novinka. Vedení západočeského klubu si nyní ale pojistilo také služby Vladislava Habala, na nějž uplatnilo opci.

Habal se do Karlových Varů vrátil letos v lednu po pěti letech. Ty strávil převážně v Košicích, minulý ročník pak chytal za Slovan Bratislava po jeho návratu do slovenské extraligy.

Ačkoli víc než půl roku nestál v brance v soutěžním utkání, pod Krušnými horami splnil, co se od něj očekávalo. V základní části nastoupil do sedmi zápasů s úspěšností 89,36 procenta a slavil tři vítězství, následně přidal dva starty v předkole play off proti Pardubicím.

„V Karlových Varech jsem maximálně spokojený, a tak jsem ani nic jiného neřešil.“

„Jsem moc rád, že se Vláďa své role zhostil tak, jak se jí zhostil. Proto jsme se rozhodli uplatnit roční opci, kterou má ve smlouvě, a v Karlových Varech tak bude pokračovat i nadále,“ oznamuje na klubových stránkách hlavní trenér a sportovní manažer Energie Martin Pešout.

Odchovanec sokolovského hokeje, který 2. dubna oslaví třicáté narozeniny, přidá celkově svou pátou sezonu v brance karlovarského A-mužstva. „Jsem moc šťastný, že se klub rozhodl uplatnit opci. V Karlových Varech jsem maximálně spokojený, a tak jsem ani nic jiného neřešil. Nemůžu se už dočkat nové sezony,“ říká Vladislav Habal.

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

Za zkušenější dvojicí číhají v organizaci Energie mladíci Adam Horák a Patrik Hamrla. Druhý jmenovaný z kádru reprezentace do 18 let naskočil do šesti zápasů uplynulého ročníku a smlouvu má ještě na příští rok.

Nelze ale vyloučit, že by v případě dohody s klubem odešel do zámořské juniorky ve stopách Jana Bednáře. Jinak by patrně dál rostl především v Chance lize.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz