Kašpar má nové angažmá. Po odchodu z Litvínova bude hrát za Boleslav

Foto: bkboleslav.cz

30. ledna 2020, 18:06

Václav Jáchim

Minulý týden skončil v Litvínově, Lukáš Kašpar ale dlouho bez práce nezůstal. Zkušený útočník pokračuje v Tipsport extralize, den před uzávěrkou přestupního termínu se dohodl na spolupráci s Mladou Boleslaví. V novém působišti už dnes poprvé trénoval, do města aut dorazil na přestup.

Středočeši v minulých dnech zvažovali posílení, také proto, že tým trenérů Radima Rulíka a Pavla Patery trápily zranění a viróza. „Do závěru sezony chceme mít jednak širší kádr, jednak věříme, že nám Lukáš může pomoci. je to zkušený útočník, jehož přednosti vynikají při přesilovkách," konstatuje asistent Václav Nedorost, asistent sportovního ředitele Radima Vrbaty.

Kašpar ještě před několika dny patřil Litvínovu, ovšem po sérii porážek se vedení Vervy rozhodlo, že s ním ukončí spolupráci. Podobně dopadli také Juraj Mikúš a Karel Kubát. Zatímco tihle dva zamířili do slovenského Zvolena, Kašpar si vyzkouší třetí angažmá v tuzemské nejvyšší soutěži – v minulosti hrál nejen za Litvínov, ale také za Kometu Brno.

Středočeši si od něj slibují mimo jiné kvalitní přednosti v samostatných nájezdech, jimiž je někdejší dlouholetý reprezentant vyhlášený. „Po odchodu Michala Vondrky jsme hledali podobně zkušeného hráče, který umí dát góly. Pro nás i pro Lukáše to může být výhodné spojení," připomíná Nedorost, jenž mistra světa 2010 velmi dobře zná ze společného působení ve Slovanu Bratislava. Mimochodem, tehdy s oběma tvořil parádní formaci současný boleslavský útočník Žiga Jeglič.

Čtyřiatřicetiletý rodák z Mostu sehrál v letošní sezony 34 extraligových utkání, zaznamenal osm gólů a devět nahrávek. Někdejší hokejista San Jose v minulosti nastupoval mj. za finské Oulu, kazašskou Astanu, Dynamo Moskva nebo za ukrajinský Doněck (i tam hrál s Václavem Nedorostem). Kašpar  Kromě zlaté medaile z MS 2010 má doma i bronz ze šampionátu 2013, za trenéra Vůjtka hrál mistrovství světa také na jaře 2016.

V Mladé Boleslavi věří, že Lukáš Kašpar bude pro finiš ročníku Bruslařům platný „Proto jsme se takhle rozhodli. Když nám nedávno vypadli pro nemoc tři nebo čtyři hráči, měli jsme problém. Věděli jsme, že před koncem přestupního termínu chceme nějakým způsobem reagovat," dodává Nedorost. Kašpar se už dnes zapojil ve městě aut do tréninku, s týmem uzavřel smlouvu do konce sezony.

Foto: Martin Tellinger

Soupiska BK Mladá Boleslav

Brankáři:
Radek Haas, Gašper Krošelj, Martin Michajlov, Justin Peters, Jan Růžička.

Obránci:
David Bernad, Ondřej Dlapa, Mitch Fillman, Marek Hrbas, František Hrdinka, Karel Klikorka, Jiří Kurka, Martin Pláněk, Martin Ševc.

Útočníci:
Maris Bičevskis, David Cienciala, Oscar Flynn, Jan Grim, Vladislav Houska, Žiga Jeglič, Lukáš Kašpar, Jakub Klepiš, Pavel Kousal, Mário Lunter, Petr Maršoun, Ondřej Najman, Lukáš Pabiška, Pavol Skalický, Jan Stránský, Gabriel Szturc, David Šťastný, Adam Zbořil, Radim Zohorna.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz