Když řádí Kovář s Gulašem: Je radost se na ně dívat, libuje si Frodl

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

27. prosince 2018, 14:33

Jan Kulíšek

Když plzeňská Škoda po rozlosování soutěže, byť jen letmo, mrkla na první čtyři kola, možná se jí lehce zatmělo před očima. Liberec, Kometa, Sparta a Vítkovice. Čtyři top týmy nejenže budou indiánům začínat samotnou soutěž, ony budou načínat každou ze čtvrtin základní části. Nejinak tomu samozřejmě je na začátku druhé půle. Indiáni ale odolávají statečně. Doma si s Libercem pohráli a zvítězili 7:3, na Kometě svedli srdnatý boj a prohráli o jednu branku a o druhém svátku vánočním dokázali uhájit vlastní led proti trápící se Spartě 5:2.

Všechny zmíněné výsledky, a nejen ty, mají několik společných jmenovatelů. Zjednodušenou hru Západočechů podpořenou o návrat elitního centra Jana Kováře, díky kterému se výkon lídra a kapitána týmu Milana Gulaše exponenciálně zvedl, ale především dvaadvacetiletou oporu v brankovišti. Dominik Frodl zápas co zápas dokazuje, jaký klenot indiáni znovu v brankovišti mají.

„Může ale přijít jeden špatný zápas a všechno tím změním. Teď jsem ale dostal několikátý zápas po sobě, cítím se dobře a hlavně chytám. Chci se zlepšovat, chci vyhrávat, tak si teď nemůžu na nic stěžovat,“ říká Frodl k otázce, zda se cítí být jedničkou klubu. Trenér Škody Jiří Hanzlík výkon mladého brankáře samozřejmě ocenil slovy, že „zápas se Spartou jde za ním,“ nicméně předeslal, že vzhledem k náročnému programu, který indiáni v lednu mají (10 zápasů extraligy a dva duely semifinále Ligy mistrů), do branky se postaví i Dmitrij Milčakov, parťák Frodla.

„Když porovnáme, o čem jsme se bavili před měsícem, že hrajeme dobře, ale nevyhráváme, teď je to o jiné. Začali jsme konečně dávat branky a vítězíme,“ pokračuje. „Třetí třetinu, ve které jsme hájili náskok, jsme podle mého odehráli exkluzivně. Spartu jsme nepustili do tolika šancí, jako měla v prvních dvou částech. Vypovídá o tom i situace, kdy Honza Eberle držel puk v jejich pásmu snad přes minutu, jim se kupila frustrace, protože neměli čas a my jim nedovolili obrátit hru.“

Peter Čerešňák: Potřebujeme body jako sůl

Mladý gólman zmiňoval pochopitelně změnu v produktivitě a návrat Kováře k Milanu Gulašovi jsme vypíchli také ve společných jmenovatelích bodových zisků modrobílých. „Je to sakra dobrý je mít v týmu. Oba dva. Co se Kovi vrátil, hráli jsme šest zápasů a v pěti zvítězili. Tady čísla mluví sama za sebe. A Guli s ním v lajně pookřál. Je to radost se na ně dívat. Když přijde hráč světových kvalit k vám do mužstva, je to vzpruha nejen na ledě, ale taky v kabině,“ pochvaluje si přínos reprezentačního centra Dominik Frodl.

Jestli indiánům vydrží dobrá nálada i v samotném závěru kalendářního roku 2018, o tom rozhodnou jejich dva venkovní zápasy. V dalším kole se představí na ledě Vítkovic a den před Silvestrem vyzvou Chomutov.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz