Když šest gólů nestačí. Hrůza, soptí Kolouch. Proti "svým" se blýskl čtyřmi body

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

24. ledna 2019, 11:34

Jan Šimek

Bez gólu se vyhrát nedá. Známá pravda a otřepaná fráze v jednom. Občas se ale nevyhraje ani tehdy, když na ledě soupeře nasázíte šest branek. Přesvědčit se o tom mohli i hokejisté Olomouce, kteří ve Vítkovicích po dramatické přestřelce prohráli 6:7 po nájezdech. „Byl to takový hurá hokej z obou stran,“ přiznává Petr Kolouch, který proti svému bývalému klubu zazářil dvěma góly a dvěma asistencemi.

Po nečekaném klopýtnutí v Pardubicích tak Hanáci znovu padli. „Neřekl bych, že jsme byli rozhození. Začali jsme parádně, hned ve druhé minutě jsme dali gól. Co se stalo potom, ty hrubky... Nevím co k tomu říct. Nemělo by se to opakovat, v této fázi sezony a hokejové nepohodě, v jaké jsme, se to nesmí stávat. Měli bychom se změřit spíše na obranu a ne hrát takový hokej nahoru-dolů,“ myslí si Petr Kolouch.

Kohouti sice v utkání dvakrát vedli, jenže když v čase 58:09 skóroval Lukáš Kucsera, vypadalo to, že si Olomouc neodveze z vítkovického ledu ani bod. Ten zařídil pouhých 35 sekund před koncem třetí části Zbyněk Irgl, mimochodem další bývalý hráč ostravského klubu.

„Zápas měl takový průběh, že jsme všichni cítili, že jsme mohli brát všechny tři body. Na druhou stranu domácí dostali dvě minuty před koncem přesilovku, kterou hned využili. Zaplaťpánbůh že jsme vyrovnali. Z toho pohledu je bod zlatý, ale celkově panuje spíše velká nespokojenost,“ přiznává olomoucký útočník.

Ještě předtím si Mora zahrála dvouminutovou přesilovku pět na tři. „Je to jeden z klíčových momentů. Říká se, že kdo nepromění dvě minuty dlouhou přesilovku pět na tři, nemůže vyhrát, což se bohužel potvrdilo,“ mrzí Koloucha. „Jinak to byl hurá hokej z obou stran. Bylo tam strašně moc chyb. Můžeme si říkat, že jsme dali šest gólů na venkovním hřišti, ale dostali jsme jich sedm, což je hrůza. Na první čtyři góly jsme jim sami nahráli a to se stávat nemůže,“ kroutí hlavou.

Přitom sám Petr Kolouch v utkání zářil. Dal dva góly a na další přihrál. „Za ty kanadské body si asi nic nekoupím,“ hlásí s trpkým úsměvem. „Hlavně to pro mě byl první zápas tady v aréně proti domácím. Hodně jsem se na to těšil a byl jsem namotivovaný. Nějaké góly tam padly, ale výsledek převyšuje nadšení. Bohužel,“ dodává.

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

Po souboji s Petrem Kolouchem utrpěl zranění ostravský bek Peter Trška. „Dojížděl jsem za ním. Myslím, že jsem se ho ani nedotkl. Vím, že hned v prvním zápase si u nás zlomil nohu. Doufám, že to nebude nic vážného,“ přeje si.

Po první sérii nájezdů Vítkovice vystřídaly brankáře. Místo Daniela Dolejše se do branky znovu postavil Patrik Bartošák. „Oni určitě nevěděli, kdo pojede nájezd. Nespojoval bych to s tím, že to bylo kvůli mě. Ale Bartez má nájezdy asi o něco lepší, tak ho tam poslali a vyplatilo se jim to, doplňuje Petr Kolouch.

Sestřih utkání Vítkovice – Olomouc

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz