Kladno se vrací do extraligy! Jihlavě v rozhodující bitvě nasázelo 5 gólů

Foto: Karel Švec, Český hokej

Rozhodující sedmé finálové utkání Chance ligy zvládlo lépe Kladno, které na svém ledě díky fantastické první třetině porazilo Jihlavu 5:2 a po roční přestávce se vrací mezi tuzemskou elitu.

Kladenští trenéři v dosavadním průběhu play off nebyli spokojeni se vstupy do utkání. Jejich svěřenci je však v pravý čas potěšili, v klíčové sedmé bitvě vedli v čase 18:31 už 4:0!

Skóre otevřel přesně po osmi minutách po chybě v jihlavské rozehrávce Nicolas Hlava, který svou trefu věnoval nahoru zesnulému znojemskému trenérovi Miroslavu Fryčerovi.

Za dalších 24 sekund proměnil přesilovou hru Rostislav Marosz, a stejný hráč se zanedlouho postaral i o třetí gól. Už zmíněný čtvrtý zásah poté přidal další útočník Marek Račuk.

Dukla se ale nevzdala. Ještě do přestávky snížila brankou Jiřího Fronka a do druhého dějství naskočila jako vyměněná, odměnou jí bylo snížení na 2:4 z hokejky Petera Lichance.

Na víc už se ale nezmohla, obětavě hrající Rytíři už náskok nepustili, naopak Stěpan Zacharčuk v závěru svou první trefou v play off trefil odkrytou jihlavskou klec a uklidnil svůj tým.

Kladno zlomilo finálové domácí prokletí, potěšilo většinu z necelých tří stovek fanoušků na stadionu, vyhrálo prvoligový titul a po roční přestávce se vrací zpátky mezi tuzemskou elitu. 

RYTÍŘI KLADNO – HC DUKLA JIHLAVA 5:2 (4:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Hlava, 9. Marosz (Jágr, Snuggerud), 12. Marosz (Kubík), 19. Račuk (S. Zacharčuk, Hlava), 60. S. Zacharčuk (Machač, Račuk) – 20. Fronk (Harkabus, Illéš), 27. Lichanec (Čachotský, T. Havránek).
Rozhodčí: Pešina, Hradil – Hlavatý, Lederer.
Vyloučení: 6:4, navíc Frye – Strejček 10 minut.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 27:31.
Diváci: 250.
Konečný stav série: 4:3.
Rytíři Kladno: Košarišťan – Mikliš, Frye, Snuggerud, V. Sorokin, S. Zacharčuk, Suchánek – Machala, Plekanec, Jágr – Hlava, Marosz, Kubík – Račuk, Pitule, Melka – Š. Jelínek, Machač, Guman. Trenér: Čermák.
HC Dukla Jihlava: Žukov – Dundáček, Eliáš, T. Černý, Mareš, Bilčík, Strejček, Bukač – T. Harkabus, Fronk, Illéš – Čachotský, Lichanec, T. Havránek – Jiránek, M. Zadražil, Pekr – Chlubna, Čermák, Vítězslav Brož. Trenér: Ujčík.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz