Kladno stále ve hře! Věděli jsme, o co hrajeme, říká Bláha. Dali jsme do toho 120 %

Foto: Roman Mareš, Rytíři Kladno

Rytíři to na Litvínov zkrátka umí, i počtvrté v sezoně to byli oni, kdo se radoval z vítězství. Do poloviny třetí třetiny to dokonce vypadalo, že hráčům Vervy nedovolí ani branku.

Landon Bow sice nakonec čisté konto neudržel, Středočechy to ale mrzet nemuselo. Důležité pro ně byly tři body, díky kterým zůstávají Litvínovu a Českým Budějovicím na dostřel.

„Před zápasem jsme všichni věděli o co se hraje. Že buď budeme na Litvínov ztrácet deset bodů, nebo čtyři. Takže jsme do toho všichni dali sto dvacet procent a myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli za tři body,“ měl radost Ondřej Bláha.

Ten proti Litvínovu prožil svůj první dvoubodový extraligový večer, když nejprve nahrával na gól Albertu Michnáčovi a o necelé dvě minuty na vítěznou branku Oskarse Cibulskise. „Já jsem si ten zápas strašně užil. O Cíbovi jsem věděl, že tam stojí, tak jsem se snažil dát žábu a poslat mu puk. Na Michniče to bylo trochu se štěstím. Sjelo mi to, ale naštěstí to tam doplácal,“ popisoval Bláha svoje dvě asistence pro rytirikladno.cz.

„Před zápasem jsme všichni věděli o co se hraje."

K ukončení patnáctizápasové série bez bodu mu pomohla i oranžová omotávka na hokejce. Tou společně s dalšími hráči podpořil projekt O Kapku lepší hokej. „Ptal jsem se kustodů, kolik těch omotávek ještě mají, že se mi s ní hraje dobře,“ smál se Bláha v rozhovoru pro klubový web.

Mnohem víc ho ale těšil týmový výkon. „Pro mě nejsou důležité dvě nahrávky. Pro nás jsou důležité tři body a nějaké individuální statistiky absolutně neřešíme. Jedeme jako tým a teď jsme jako tým prostě vyhráli,“ těšilo ho.

„Máme týmy, se kterými se nám nedaří, což je například Plzeň. A pak máme třeba Litvínov, proti kterému se nám daří.“

A jaký je recept Rytířů na Litvínov, který porazili už pošesté v řadě? „Já nevím. Každá sezona je jiná. Máme týmy, se kterými se nám nedaří, což je například Plzeň. A pak máme třeba Litvínov, proti kterému se nám daří,“ krčil rameny Bláha.

Rytíři tak stáhli ztrátu na Litvínov a současně na České Budějovice na čtyři body. Nejenom Bláha si je ale vědom, že Kladno při snaze vyhnout se baráži už potřebuje bodovat v každém zápase. „Ať už je to Litvínov nebo kdokoliv jiný, musíme bodovat a nekoukat okolo, kdo jak hraje,“ ví Bláha.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz