Klasický beton, Růžička ho hraje všude. Mazanec nás vychytal, smutní Látal

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

10. března 2021, 20:30

Martin Voltr

Ani na pátý pokus to nevyšlo. Litvínov znovu nevyzrál na Mountfield, respektive na jeho pevnou defenzivu. Nestačila ani snaha Martina Látala, který pro Vervu vybojoval trestné střílení.

Látal si tři roky zpátky zahrál play off právě v dresu Hradce Králové, teď ale válčí v předkole proti němu. Se spoluhráči musí do čtvrtka vymyslet, jak rozlouskout pevnou defenzivu Východočechů.

Martine, těšil jste se na sérii víc díky tomu, že jste v Hradci působil?
Na play off se těší každý hráč, je to vrchol celé sezony. Těšil jsem se sem, znám to tady, znám kluky a hraje se mi tady dobře. Osobně jsem se moc těšil a škoda, že to nedopadlo.

Hradec na vás hrál to, co jste čekali, ne? Zvlášť když dal první gól...
Hradec prostě hodně napadá a má bruslivé hráče. Ale pak hraje klasický beton, co trenér Růžička aplikuje všude, kam přijde. Takže je těžké se dostávat přes střední pásmo. Ale myslím, že jsme si s tím docela poradili a že to nebyl úplně jednoznačný zápas pro ně.

To rozhodně nebyl. Vždyť jste měli 38 střel, jenže za Marka Mazance jste nedostali ani jednu.
Já musím vyzdvihnout jeho výkon, předvedl super zákroky. Vychytal nás.

„Klobouček dolů, že domácí hráč tohle udělá. Nevím, jestli to je úplně hokej.“

Co chcete změnit do druhé bitvy?
My budeme hrát pořád svoji hru, akorát se musíme víc prosazovat. V přesilovkách, měli jsme i nájezd, něco proměnit ve hře pět na pět... Pořád to samé. Věřím, že to přinese ovoce.

Sestřih utkání

Dobře, ale jak tedy rozklousknout ten beton?
Hlavně nesmíme ztrácet puky ve středním pásmu, kde na nás čekají. Hrozně těžko se proti tomu hraje, když se proti vám postaví pět hráčů do středního pásma a čekají. Musíme dostávat puky za ně. Když si je nahodíme nebo to jako jednotlivci projedeme, bude to super.

Viděl jste úsměvný moment, když František Lukeš prošel na střídačku přes tu hradeckou? A pak jste tedy dostali trest za hru v šesti...
Osobně jsem to neviděl, ale teď jsme se o tom bavili. Asi to nechci ani komentovat. Jestli je to tak, jak se říkalo, tak od jednoho z domácích hráčů to bylo... Klobouček dolů, že tohle udělá. Nevím, jestli to je úplně hokej.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz