Klepiš skončil v Třinci, půjde do Chomutova? Oceláři nechtějí ani Hrňu

Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

Nejdřív to odnesli trenéři Jiří Kalous s Václavem Varaďou, teď jsou na řadě hráči. Třinecký klub se v letošní sezoně neskutečně trápí, tým plný hvězd a výtečných hokejistů je v aktuálním pořadí desátý a stále se nemůže probudit. Nepomohlo ani odvolání koučů, místo nich se na střídačku Ocelářů postavili René Mucha s Markem Malíkem. Vedení klubu tedy sáhlo do hráčského kádru. Loučí se dvě stávající opory - v týmu dál nebudou pokračovat Jakub Klepiš (na snímku) ani Erik Hrňa.

Jde o útočníky s reprezentačními zkušenostmi, akce ale zase tak překvapivá není. Podle informací hokej.cz se o Klepiše delší dobu zajímá Chomutov, Vladimír Růžička schopnosti hráče velmi dobře zná a zkušený mistr světa 2010 by bezpochyby zapadal do plánů ofenzivy - například ve dvojici s Romanem Červenkou.

O zájmu Pirátů se v zákulisí hovořilo delší dobu, teď je patrně přestup na spadnutí. "Zatím vám k tomu nemohu nic říci, věc nelze komentovat. Víc budu moci komentovat v nejbližší době," řekl hokej.cz Pavel Maršoun, jenž Klepiše zastupuje. Bývalý útočník Washingtonu, Ufy, Dynama Moskva a dalších klubů přišel do Třince v průběhu loňské sezony ze švédského Färjestadu, klubu pomohl do finále play off, ovšem letos se Klepišovi nedařilo.

"Dal jsem jen jeden gól, to je tristní bilance, Nemělo by se to stávat, brankáři mají skoro víc gólů než já. Co dodat…Sám jsem na sebe naštvaný, že mi to nejde. Jediné co můžu já i ostatní dělat, je pořádně makat na tréninku a přenést to do zápasu," řekl po nedělním domácím nezdaru s Olomoucí.

Hráči Třince dobře vědí, že si vedou pod své možnosti. "Proč se nám nedaří? Za poslední dva měsíce jsem tuto otázku slyšet mnohokrát. Kdybych to věděl, tak to změním, momentálně ale na ni nemám odpověď. Musím začít u sebe, vím, že momentálně nehraju ani z padesáti procent tak, jak se ode mne očekává. Sám to vím, týmu příliš nepomáhám. Špatné výsledky beru částečně na sebe," přiznal otevřeně.

Další den už bylo spojení Klepiše s Oceláři minulostí. Klub po poledni vydal prohlášení, podle něhož ostřílený reprezentant u česko-polských hranic končí. Stejně tak Erik Hrňa. Oba si hledají nové angažmá. Hrňa se coby elitní střelec propadl do čtvrté pětky a vzpomíná na loňský parádní rok, kdy se protlačil i do národního týmu. Ale na ocet nezůstane, šikovných kanonýrů je v Tipsport extralize i za hranicemi hodně málo.

Klepiš také najde práci bleskově. Zájem Chomutova podle všeho platí, teď půjde o to, aby se klub dohodl s hráčem a našel na transfer finanční zdroje. Oprášení dvojice Červenka - Klepiš je pro Piráty lákavá, oba pod trenérem Růžičkou váleli ve Slavii i v národním týmu včetně zlatého MS 2010 i posledního šampionátu v Praze. V týmu už jsou další někdejší slávisté Vondrka, Tomica, Pospíšil, Růžička mladší, Sklenář. Piráti si situace lehce připravili nedávnými odchody Lukáše Květoně a Marka Hovorky, Klepišův konec v Třinci by teď mohl akci posunout dál. Brzy bude jasno.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz