Kluby KHL se zapojí do propagandy. Povinně musí podpořit válku s Ukrajinou

13. března 2022, 20:32

Marek Hedbávný

Ruské kluby dostaly od domácí hokejové federace příkaz, aby v probíhajícím play off KHL různou formou podpořily ruskou invazi na Ukrajinu. Píše o tom přímo ruský sportovní web sports.ru.

Ruská hokejová federace kontaktovala všechny kluby a v příloze jim poslala propagandistické materiály: plakáty a letáky. Po klubech také chce, aby na stadionech mezi fanoušky rozmístily vlajky, různé nápisy a aby zveřejnily spoty na kostce.

„Dnes všichni procházíme těžkým obdobím. Každou minutu je ve všech informačních zdrojích zveřejněno mnoho informací a bohužel velmi často jde o nevěrohodné zprávy a nepravdy," stojí prý v dopise od Ruské hokejové federace.

„Žádáme vás o podporu této akce a spolupráci s fanoušky v otázce podpory naší armády," píše se dál.

No, není to tak úplně žádost...

Jak se totiž v emailu píše dál, akce je pro všechny kluby povinná a podléhá nahlášení. Každý z týmů musí následně poslat na hokejovou federaci výstup s fotkami a videomateriálem, jak vlastně akce proběhla.

Asi netřeba dodávat, co by se stalo, kdyby některý z klubů svoji účast odmítl. Vždyť v Rusku už na ulicích zatýkají i občany, kteří drží prázdný transparent bez jakéhokoliv nápisu.

Navzdory ohavným činům veřejně hlásí podporu ruskému diktátorovi Vladimiru Putinovi třeba CSKA Moskva nebo SKA Petrohrad, do válečné propagandy se ale během čtvrtfinále musí zapojit i ostatní.

Do čtvrtfinále play off KHL se kromě výše zmíněných gigantů probojovaly také Spartak Moskva, Magnitogorsk, Omsk, Čeljabinsk a Ufa. Doplní je ještě vítěz série mezi Dynamem Moskva a Čerepovcem.

Řada zahraničních hokejistů v reakci na ruské zločiny proti lidskosti odletěla zpátky domů, žádný z českých hráčů ale zatím v KHL smlouvu nerozvázal. Brzy budou svědky velké propagandistické akce na podporu ruské armády, která bezdůvodně napadla Ukrajinu, vraždí nevinné civilisty a světu vyhrožuje jadernými zbraněmi.

Foto: rt.com

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz