Kluby řekly ne! Poruba bude dál druholigová, v Polsku si nezahraje

Foto: Lukáš Bajgar, hcporuba.cz

19. června 2017, 14:42

Adam Bagar

Měli velké plány, už v nadcházející sezoně 2017-18 chtěli vstoupit do nejvyšší polské soutěže, tamní kluby však byly proti. Hokejisté Poruby si za hranicemi nezahrají a dál budou působit ve druhé lize. Definitivní rozhodnutí padlo na pondělním zasedání klubů v polských Katovicích.

Už loni o odchodu do Polska mluvili, ale až letos učinili v Ostravě všechny potřebné kroky k tomu, aby po vzoru Znojma hráli zahraniční soutěž. „Jsme rozhodnuti. Ovšem ještě nás čeká vyřízení všech formalit a náležitostí, které budou k účasti v polské lize potřeba,“ uvedl před časem generální manažer porubského klubu Pavel Hinner.

Pro naše severní sousedy by šlo o zajímavé zpestření soutěže, podobně to vnímalo také vedení soutěže. „Přijetí Poruby do soutěže by přineslo samé výhody. Je to klub z mnohem silnější hokejové země, naše týmy by měly možnost srovnání a výměny zkušeností,“ řekl pro hokej.net místopředseda polského svazu Miroslaw Minkina.

Jen dva kluby byly pro přijetí Poruby do polské nejvyšší soutěže

RT TORAX všechno vyřídil a zdálo se, že už mu k účasti v polské nejvyšší soutěži nic nebrání, jenže chybělo mu to nejdůležitější. Souhlas klubů. Porubské vedení napjatě vyhlíželo datum 19. června, kdy se zástupci všech deseti celků elitní polské soutěže potkali v Katovicích, aby rozhodli o účasti, nebo neúčasti Poruby v tamní extralize.

Výsledek? RT TORAX do polské rodiny přijat nebyl. Jen dva kluby hlasovaly pro jeho přijetí do soutěže, Jastrzebie a Janów. Osvětim s Katovicemi se zdržely hlasování a zbylých šest klubů, Krakov, Tychy, Nowy Targ, Opole, Bytom a Gdaňsk, bylo proti. V Porubě smutní, v příští sezoně 2017-18 budou působit pouze doma ve druhé lize.

Složení skupin druhé ligy pro sezonu 2017-18

Skupina Západ (11): HC Kobra Praha, HC Vlci Jablonec, HC Vrchlabí, HC Trutnov, HC Děčín, HC Baník Sokolov, HC Řisuty, HC Draci Bílina, HC Rodos Dvůr Králové nad Labem, HC Letci Letňany, HC Most.

Skupina Střed (10): BK Havlíčkův Brod, HC Tábor, HC Moravské Budějovice 2005, SKLH Žďár nad Sázavou, SC Kolín, NED Hockey Nymburk, HC Lední Medvědi Pelhřimov, IHC Písek, HC David servis České Budějovice, SHC Klatovy.

Skupina Východ (8): Draci Šumperk, SHK Hodonín, HK Opava, HC Bobři Valašské Meziříčí, HC Nový Jičín, HC Tatra Kopřivnice, HC Orlová, HC RT TORAX Poruba 2011.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz