<

Kluby se dohodly: Chance liga se bude hrát tříkolově

Foto: Karel Dvořáček, sportyusti.cz

13. května 2021, 12:58

Marek Hedbávný

Zástupci prvoligových klubů se na čtvrteční videokonferenci dohodli na návrhu herního systému pro nadcházející sezonu.

Ve hře byly především dvě varianty: jedna počítala s tím, že by se soutěž po polovině základní části rozdělila na dvě výkonnostní skupiny (detaily tady).

Nic se ale dělit nebude.

Základní část se sehraje tak, že se každý s každým utká celkem třikrát. Vzhledem k lichému počtu účastníků to dohromady dává 48 utkání v 51 kolech. 

Kluby se dále shodly na tom, že by součástí play off opět mělo být i předkolo (pro 7. až 10. tým po základní části) – vzhledem k napjaté termínové listině ale pouze na dva vítězné zápasy. Čtvrtfinále by se hrálo na tři vítězné duely, semifinále a finále už klasicky na čtyři. Vítěze Chance ligy potom čeká baráž proti předposlednímu týmu Tipsport extraligy.

Naopak 15. a 17. tým po základní části Chance ligy sestoupí automaticky do druhé ligy. Mužstva na 13. až 14. místě pak mezi sebou sehrají záchranářskou sérii v rámci play down: poražený spadne do druhé ligy, vítěze čeká baráž s mistrem druhé ligy.

Připomínáme, že definitivní podobu herního systému Chance ligy ještě musí schválit výkonný výbor Českého hokeje.

Navržený systém Chance ligy

– základní část: 3x každý s každým (51 kol, 48 utkání); konec základní části 2. března
– předkolo se bude hrát na dvě vítězná utkání (V-D-D), čtvrtfinále play off pouze na tři vítězná utkání (D-D-V-V-D), od semifinále na čtyři vítězná utkání (D-D-V-V-D-V-D)
– soutěž musí být dohrána tak, aby 17. dubna mohla začít baráž o účast v ELH, poslední sedmý finálový zápas se tedy musí hrát nejpozději 14. dubna
– družstva umístěná na 15. a 17. místě po základní části sestupují přímo do druhé ligy
– družstva umístěná na 13. až 14. místě sehrají play down na čtyři vítězná utkání (D-D-V-V-D-V-D), poražené družstvo sestupuje do druhé ligy
– vítězné družstvo z prvního kola play down sehraje baráž na čtyři vítězná utkání (D-D-V-V-D-V-D) s vítězem druhé ligy

Foto: Patrik Žák, hc-vsetin.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz