Kluci mají chuť, líčí Zábranský. Kdy se připojí Mozík?

Libor Zábranský | Foto: Daniel Kinc

(MALMÖ, od našich zpravodajů) Čeští hokejisté v dopoledních hodinách absolvovali na ledě Malmö Areny první trénink před úvodním zápasem Beijer Hockey Games, ve kterém se utkají s výběrem domácího Švédska. Na led nastoupili všichni hráči s výjimkou Vojtěcha Mozíka, jenž by se měl k týmu připojit během večera. Kapitánem byl pro tento turnaj zvolen Jan Kovář, asistovat mu budou Vladimír Sobotka a Jiří Smejkal.

Jak se vám tým jeví po prvním setkání na ledě ve Švédsku?
Tréninky nám ukázaly charakter mužstva. Kluci mají chuť reprezentovat, do přípravy dali obrovskou energii a na všech bylo vidět odhodlání. Doufám, že to přenesou i do zápasu.

Švédové dali dohromady celkem silný výběr, připravujete něco jinak oproti předešlým utkáním, ve kterých český tým prohrál?
Neřekl bych, že něco děláme jinak. Domácí mají ve výběru oproti duelu ve Švýcarsku 13 jiných hráčů, my se ale budeme držet našeho herního stylu a chceme vidět hru, na kterou jsme hráče připravovali.

V sestavě znovu zkoušíte několik hráčů, v brance Aleše Stezku, v přesilovkové formaci Dominika Lakatoše. Pro ně je výzvou hrát na vyšší úrovni než v extralize.
Myslím si, že je to výzva pro celý tým. Všichni vědí, že mistrovství světa se blíží a každý se chce ukázat v co nejlepším světle. Aleš Stezka v letošní sezoně dlouhodobě potvrzuje výbornou výkonnost, forma mu jde nahoru a vidíme to i ve Vítkovicích.

Budete střídat formace podobně jako v předchozích turnajích, aby zasáhli do hry všichni hráči?
Do úvodního zápasu nastoupí jako třináctý útočník Jan Bambula a dál budeme pokračovat zápas od zápasu. Rozhodneme se podle výkonů v zápase, doufám, že budou všichni zdraví.

Jaký je stav Vojtěcha Mozíka? Na tréninku nebyl…
Vojta už je naštěstí zdravý, ještě dnes se připojí k týmu a zapojí se tak do pátečního tréninku. Chtěli jsme devět obránců a jsme rádi, že to nakonec vyšlo.

Takže nastoupí do víkendových duelů?
Ještě se samozřejmě budeme rozhodovat. Předpoklad je ale takový, že si stoprocentně zahraje.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz