Koffer bude hrát v Litoměřicích. Stejně jako dva beci z Komety

Foto: Martin Voltr

O další tři mladé hráče se rozrostl kádr prvoligových Litoměřic. Dva z nich patří mezi stálice reprezentačních výběrů.

Před odloženým restartem zámořských soutěží budou mít Litoměřice ještě důležitější roli než v minulých letech, aby hráčům české dvacítky dopřály optimální růst. Už před týdnem ohlásily přichod Michaela Krutila s Ondřejem Pšeničkou, alespoň pro tréninky se k týmu připojil gólman Jan Škorpík.

Do klubu se nyní vrací další známá tvář z loňské sezony – obránce Jan Mlčák. Ten hrál ve Stadionu do domácího juniorského šampionátu, poté si ho stáhla mateřská Kometa, za niž nastoupil k deseti extraligovým zápasům. Další přidal v juniorce a v Třebíči.

Právě z Brna vedle něj přichází i Jan Sedláček. 18letý zadák zatím na první zkušenosti v dospělém hokeji čeká, celý loňský ročník strávil mezi juniory (40 zápasů / 3+13). Sedláček reprezentoval Česko jen v mladších kategoriích.

Jan Mlčák

Jan Mlčák | Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

Největší zvuk má třetí posila. Za Litoměřice si totiž zahraje i útočník Filip Koffer, jenž čeká na pokračování angažmá ve Western Hockey League.

Následně by se měl vrátit do Prince George, kde v první zámořské sezoně nasbíral 9 gólů a 15 asistencí. Předtím už doma v Pardubicích naskočil ke 14 utkáním extraligy. Na poslední MS dvacítek se neprobojoval, na loňských osmnáctkách ale táhl produktivitu českého týmu (4+2).

K tréninku v severočeském klubu se navíc vrátil další reprezentant Daniel Poizl. Ten byl v karanténě po akci dvacítky v Brně.

„V současné době se stále neví, jestli a kdy se rozběhnou soutěže v Kanadě a Americe. Trenéři reprezentace U20 proto doporučili hráčům, aby zvolili Stadion a měli je tak pod dohledem,“ říká na litoměřickém webu předseda klubu Daniel Sadil.

Právě hlavní kouč dvacítky Karel Mlejnek navíc bude svým „ovečkám“ z národního týmu blíž než dosud.

„Litoměřický trenér David Bruk je asistentem ve dvacítce a kvůli zranění jeho asistenta Dana Tvrzníka bude v nejbližší době na trénincích A týmu i hlavní trenér kategorie U20 Karel Mlejnek. Oba budou dohlížet na to, aby se mladí hráči co nejlépe připravili a v klubu byli jen ti nejlepší z nejužšího kádru dvacítky,“ vysvětluje Sadil.

Foto: Martin Voltr

Aktuální kádr HC Stadion Litoměřice

Brankář: Adam Beran.

Obránci: Jan Výtisk, Jan Holý, Jiří Jebavý, Patrik Marcel, Daniel Poizl, Ondřej Baláž, Michael Krutil, Jan Mlčák, Jan Sedláček.

Útočníci: Matěj Beran, Martin Procházka, Peter Jánský, Patrik Miškář, Erik Čermák, David Jindra, Petr Hašek, Marek Berka, Ondřej Damašek, Michal Daniel, Ondřej Pšenička, Filip Koffer.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz