Kolín hlásí další posilu, k nováčkovi Chance ligy míří bývalý hráč Pirátů

Foto: Kateřina Kundertová

Kvalitní kádr se snaží vybudovat v Kolíně, po příchodu několika hráčů z partnerského Mountfieldu hlásí nástup obránce Lukáš Blaha, jenž v minulosti válel nejvyšší soutěž za Piráty Chomutov. Nováček Chance ligy o tom informuje na svém webu.

Do Kolína už dřív dorazili beci Dominik Havelka a David Zdeněk, z Hradce Králové klubu vypomohou Štěpán Lukeš, Miroslav Kukla, Jakub Muška, Martin Štohanzl nebo Jan Veselý. Teď kádr rozšířil Lukáš Blaha, jenž má na kontě 27 utkání Tipsport extraligy s bilancí dvou gólů a stejného počtu nahrávek.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Brna  hrál dosud za Piráty Chomutov, v minulém ročníku si připsal 37 startů v Chance lize, přičemž zaznamenal dvě branky a devět asistencí. V minulosti nastoupil také za Ústí nad Labem, Kadaň či Třebíč, v juniorském věku byl hráčem Sparty, Karlových Varů nebo Havlíčkova Brodu.

Blaha si nyní vyzkouší další angažmá, v obraně Kolína by měl být jeho přínos znát. „Moje cíle nejsou individuální, ale především týmové. Chci být co nejvíc platný jako součást mančaftu a co nejvíc pomoci v těžké sezoně," uvedl v rozhovoru pro klubový web Kolína.

Kozlové byli dlouho účastníky druhé ligy, Blaha přiznává, že nové angažmá je pro něj tím pádem zatím neznámou. „Proti Kolínu jsem nikdy předtím nenastoupil, takže s ním nemám zatím žádné zkušenosti. Z týmu znám Marka Březinu a Marka Němce, dlouho jsme se však neviděli," připomněl.

Díky spolupráci klubu s Mountfieldem mají všichni členové kolínského kádru šanci říci si o pozvánku do nejvyšší soutěže. „Bral jsem to v potaz, ale rozhodně to není něco, na co bych se upínal. Teď jsem v Kolíně a budu se snažit odvádět co nejlepší služby právě pro kozly. Uvidíme, co se stane časem," řekl klubovým stránkám.

Blaha věří, že v Kolíně bude platnou posilou. „Ač jsem obránce, lépe se cítím v útočné fázi a v podpoře útoku. Snažím se často zakončovat třeba v přesilových hrách a využít tak svou schopnost střelby," zmínil závěrem přednosti, jimiž by rád mužstvu pomohl.

Foto: Jan Pidrman, piratichomutov.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz