Kometa zabrala a vydřela výhru. Proti Olomouci je to urputné, ví Koblížek

Radek Koblížek. | Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

30. listopadu 2022, 14:40

Lukáš Zrotal

Základní hrací doba, prodloužení, devět nájezdů a stále nic. Dominik Furch a Jan Lukáš byli pořád nepřekonaní. Bezgólové moravské derby nakonec rozsekl Radek Koblížek a přiřkl Kometě důležité vítězství, které po sérii čtyř proher potřebovala jako sůl. „Jeden gól nám stačil,“ shrnul jediný úspěšný střelec vypjatého zápasu.

Projevilo se v zápase vaše trápení v koncovce?
Byl to urputný hokej. Olomouc je takový soupeř, hrají dobře do obrany a jsou dobří v soubojích. Ubojovaný výkon, ale samozřejmě dva body bereme.

Když jste viděl, že vaši spoluhráči nájezdy neproměnili, řekl jste si, že nebudete nic vymýšlet a vystřelíte?
Když jsem ve finské lize jezdil nájezdy, tak jsem dělal většinou tohle ‒ střelu pod vyrážečku. Nechtěl jsem nic vymýšlet, předem jsem věděl, co udělám. Buď to vyjde, nebo ne. A naštěstí to vyšlo.

Při nájezdech jste všichni najížděli z pravé strany. Měli jste informaci, že je tam Jan Lukáš slabší?
Vůbec, ani jsem nevěděl, že jsme všichni jeli zprava. Já jsem zvyklý jezdit zprava, žádné informace jsme neměli.

Dá se říct, že se průběh zápasu přesunul i do nájezdů. Devět hráčů nedalo, prosadil jste se až vy.
Nevím, myslím si, že máme na nájezdy dobré hráče, kteří dali, když jsme měli nájezdy v minulých zápasech. Teď nedali, ale tak to prostě někdy je. Je dobré, že Furšíno (Dominik Furch, pozn. red.) nedostal ani jeden gól.

„Řekli jsme si, že nám to úplně nejde do ofenzivy, takže musíme hrát dobře odzadu."

Věnovali jste se více defenzivě?
Určitě, řekli jsme si, že nám to úplně nejde do ofenzivy, takže musíme hrát dobře odzadu. Podpoření dobrým výkonem Dominika jsme ubránili nulu, což je super pro nás. Jeden gól nám stačil.

Je potřeba se od výhry odrazit, i když už jste doma hráli pohlednější zápasy?
Určitě, taková výhra nám pomůže – i když to asi nebyl hokej, který si diváci nějak moc užívali. Zápasy proti Olomouci jsou většinou urputné. Pro nás super, i po prohraném zápase v Pardubicích, který nám utekl na konci, že jsme to teď dotáhli do vítězného konce.

Bylo na ledě poznat, že je v olomouckém týmu hodně exbrněnských hráčů? Proběhlo nějaké hecování?
Pro mě ani ne, protože jsem s nimi nehrál, byl jsem dlouho pryč. Moc je neznám, ale samozřejmě vím, že je tam plno kluků, kteří hráli v Kometě nebo jsou z Brna.

Výhra asi před těžkým víkendem (Kometa hraje proti Vítkovicím a proti Spartě) přišla v pravý čas.
Určitě, výhru jsme potřebovali, i kdybychom hráli proti slabším soupeřům. Jsme rádi, že jsme vyhráli za dva body. Máme těžký víkend, zápasů je hodně, takže musíme zregenerovat a připravit se na pátek a na neděli.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz