Konec po 13 zápasech. Bukarts opouští Čerepovec, je ve hře návrat do TELH?

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

4. prosince 2020, 13:57

Václav Jáchim

Po loňském odchodu z Vítkovic se toužil vrátit do ruské KHL. Roberts Bukarts podepsal smlouvu s Čerepovcem a věřil, že to je dobrý krok, jenže teď se předčasně loučí. Klub na svých stránkách potvrdil, že s lotyšským reprezentantem uzavřel dohodu o ukončení spolupráce.

Bližší informace představitelé Severstalu nezveřejnili, jisté je, že Roberts Bukarts v klubu pokračovat nebude. Do Čerepovce místo něj míří jiný krajánek, klub dá příležitost Zacku Mitchellovi, jehož ve čtvrtek zařadilo na listinu volných hráčů Dinamo Riga.

Roberts Bukarts právě v lotyšském klubu dlouho působil, loni se rozhodl, že poprvé v kariéře okusí Kontinentální ligu v dresu ruského týmu. V Čerepovci se měl vydatnou měrou starat o produktivitu, ovšem statistiky tomu neodpovídají. Účastník sedmi mistrovství světa sehrál za Severstal i vzhledem ke zdravotním problémům jen 13 utkání, vstřelil tři branky a přidal jednu nahrávku.

Nutno zároveň dodat, že pod excentrickým trenérem Andrejem Razinem se příliš nedaří ani dalším hokejistům. Severstal je v tabulce Západní konference KHL osmý, hokejisté Čerepovce nasbírali 32 bodů a aktuálně se přetahují s Podolskem o poslední příčku opravňující k postupu do play off.

Uvidíme, jaká bude další budoucnost Robertse Bukartse. Loučení v Čerepovci je čerstvé, do uzávěrky přestupů v KHL i jinde po Evropě zbývá dost času. Zkušený Lotyš by se teoreticky mohl vrátit do české Tipsport extraligy, kde si udělal výborné jméno.

Foto: Jiří Zaňát, hokej.zlin.cz

Třicetiletý rodák z Jurmaly naskočil mezi tuzemskými mantinely poprvé během ročníku 2015-16 a ve Zlíně zahájil skvěle. I s play off tehdy sehrál 54 zápasů, nastřílel 21 gólů a přidal 19 asistencí. Téměř bod na zápasy měl pak i v následující sezoně.

Během léta 2018 přešel Bukarts do Třince, odkud byl později vyměněn za Petra Vránu do pražské Sparty. Ročník 2019-20 strávil ve Vítkovicích a statistiky měl znovu výborné: ve 47 extraligových klání zaznamenal 16 branek a 26 nahrávek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz