Konec sezony se nekoná. Extraliga je odměna, cení si Knotek pikantní šance

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Ještě ve čtvrtek hrál play off první ligy, v sobotu už naskočil do čtvrtfinále extraligy. Poněkud rozmanitý a hektický program zažívá v těchto dnech útočník Tomáš Knotek, jenž byl kvůli marodce povolán do týmu Mladé Boleslavi. Hned se zapojil do úvodního čtvrtfinálového klání, ve kterém Středočeši těsně prohráli s Hradec Králové 1:2.

Tomáš Knotek ještě ve čtvrtek bojoval o semifinále Chance ligy se Slavií. Pražský klub ale v pátém rozhodujícím zápase se Vsetínem padl 1:5 a sezona tak pro jeho hráče skončila. Avšak ne pro Knotka.

„Jsem rád za každou šanci. Možnost hrát čtvrtfinále extraligy beru jako odměnu za výkony ve Slavii,“ neskrývá nadšení útočník, který během základní části druhé nejvyšší soutěže nasbíral 45 bodů a ve vyřazovací fázi ještě sedm bodů přidal.

O možné výpomoci Bruslařům se dozvěděl v pátek, tedy jen den před startem čtvrtfinálové série Mladé Boleslavi a Hradce.

„Neměl jsem po vyřazení Slavie ani čas pořádně přemýšlet. Volali mi, abych přijel. Bylo potřeba pomoci, tak jsem zkrátka tady,“ sděluje s úsměvem hráč, který za Bruslaře letos naskočil jednou v základní části (v říjnu jeho tým podlehl Olomouci 0:2).

„Možnost hrát čtvrtfinále extraligy beru jako odměnu za výkony ve Slavii."

Do týmu byl Knotek povolán kvůli absenci boleslavských útočníků Jana Stránského, Matyáše Kantnera a Tomáše Fořta. Start v extraligovém čtvrtfinále by si tak nemusel připsat jediný. „Měl bych tu být i nadále, trénuji s mužstvem a pokud se trenéři rozhodnou, že budu hrát, tak nastoupím. Jsem součástí mužstva a doufám, že budu i nadále.“

V zápase naskočil společně s Adamem Raškou a Janem Grimem ve čtvrté útočné formaci. „Play off v extralize je jiné než v první lize, rozdíl je hlavně v tempu,“ porovnává dvě nejvyšší české soutěže. „Moc jsem toho v zápase neodehrál, ale i tak je to v mém věku dobrá zkušenost,“ dodává 32letý kladenský rodák, který okusil i francouzskou či německou ligu.

Naposledy hrál extraligové play off právě za aktuálního soka Středočechů, Hradec Králové. „Byl jsem tady čtyři roky. Nebudu lhát, mám to tady rád, znám tady téměř celé vedení. Hradec jsem si oblíbil. Momentálně to pro mě nic neznamená,“ zmiňuje angažmá Mountfieldu, který chce porazit.

„Nebudu lhát, mám to tady rád, znám tady téměř celé vedení. Hradec jsem si oblíbil. Momentálně to pro mě nic neznamená."

První duel sice pro Středočechy nedopadl výsledkově, série se ale hraje na čtyři výhry, a tak nic není ztracené. „Čekali jsme, že to bude urputné utkání. Po našem vyrovnání jsme brzy inkasovali, což rozhodlo. Byl to první zápas, čeká nás nový den a nový souboj,“ komentuje prohru 1:2 s favorizovaným Mountfieldem.

Knotek tak věří, že Bruslaři v sérii ještě dokážou vítěze základní části potrápit. „Bude to ještě urputný boj. Hradec je dobré mužstvo a prokazuje to celou sezonu. Dokázali jsme si, že s nimi můžeme hrát, bylo to o jeden gól. Bude to těžká série a doufám, že dlouhá,“ přeje si.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz