Konečně jsme hráli v pohodě, těší Zadražila. Učí se od Dudy a Barteka

Foto: Kateřina Macečková, hokejkv.cz

Karlovarské Energii v podstatě v této sezoně už o nic nejde. V minulém utkání si totiž pojistila jistotu své další existence v nejprestižnější české hokejové soutěži a zbylá utkání tak jen určí, zda-li se umístí na jedenácté či dvanácté pozici. Poslední kola se tak dostávají do hry také mladí energetici včetně Matěje Zadražila, který se usadil v první formaci mezi Dudou a Bartekem.

Zápas 4. kola skupiny o umístění odehrála Energie na domácím ledě, kde přivítala Liberec. A utkání se jí vydařilo. Po dvou třetinách totiž vyhrávala 4:1 a bylo to skóre, které se až do konce utkání nezměnilo. Díky tomu se tak Karlovarští dotáhli na jedenáctou příčku.

"Motivace se najít dá, hodně hráčů hraje o smlouvy pro příští sezonu."

„Konečně jsme po dlouhé době hráli v nějaké pohodě. Dostali jsme se do rychlého vedení, když jsme hned v první minutě dali gól. Zbytek zápasu jsme byli lepší než soupeř a celé utkání jsme kontrolovali,“ hodnotí utkání Matěj Zadražil, který si u první branky zápasu připsal asistenci. „Beci se špatně domluvili a na mě se puk nějak vyplavil. Dával jsem to Martinu Bartekovi a ten to suprově trefil,“ říká o úvodní brance zápasu.

Skupina o umístění už tři kola před svým koncem určila, kdo bude v baráži dále bojovat o extraligovou příslušnost. Jak Slavii, tak i Olomouc čekají ještě těžká utkání s finalisty první ligy, zatímco Liberec a Karlovy Vary budou za dvě kola vyhlížet další ročník Tipsport extraligy. „Tak určitě se dá najít motivace. Hodně hráčů tu hraje o smlouvy pro příští sezonu a furt si myslím, že to má úroveň i přesto, že je to v podstatě rozhodnuté.“

O tom, že nebudou muset hrát Západočeši baráž, se rozhodlo už v předchozím kole, kdy porazili pražskou Slavii, zatímco Olomouc prohrála s Libercem. „Hlavní je, že jsme si to uhráli sami a nemuseli se spoléhat na soupeře, což nás těší o to více,“ říká Zadražil.

Utkání s Libercem sehrál v první útočné formaci po boku Martina Barteka a Radka Dudy. Až do odstoupení Vlčí smečky z Mládežnické hokejové ligy lídr kanadského bodování tak dostává od trenéra Mlejnka nemalou důvěru. „Mám se od obou co učit. Mám výhodu, že hraju u nich ve středu a jsem rád, protože je to velká zkušenost,“ pochvaluje si pozici mladý Energetik.

Příští sezona bude pro Matěje Zadražila klíčová v tom, že bude bojovat o stálé místo v sestavě HC Energie Karlovy Vary. V tom také vidí svoji nejbližší budoucnost. „Chtěl bych se dostat do kádru. Budu tu absolvovat letní přípravu a uvidíme, jak to dopadne.“

Sestřih utkání Karlovy Vary – Liberec

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz