<

Konečně to začalo padat, těší Trávníčka po nejvyšší výhře v sezoně

Foto: Jan Čech

Extraligový kolotoč se po reprezentační přestávce opět rozjíždí. Netradičně ve středu se pod Krušnými horami utkali na zimním stadionu Ivana Hlinky hokejisté Litvínova a Karlových Varů. Derby bylo od samého začátku v režii domácích, kteří prolomili střelecké trápení a po sedmi vstřelených brankách se radovali ze zisku tří bodů! „Když se nedaří, tak musíte vždycky něco změnit, nám se to naštěstí povedlo,“ těšilo po utkání kapitána Litvínova Michala Trávníčka.

Vyhráli jste vysoko 7:2. Odpovídá tento výsledek obrazu zápasu?
Myslím, že jsme Vary moc do hry nepustili. Sice dvakrát snížily, ale zápas jsme měli pod kontrolou.

Měli jste skvělou první třetinu. Byl to váš záměr udolat Vary už v první třetině?
Je důležité po repre pauze hned nezačít zvolna, ale vlétnout do první třetiny s co nejvyšším nasazením. Proti Varům se nám to vyplatilo.

Vám osobně to tam momentálně hodně padá, střílíte i z ostrých úhlů, to je nová střelecká taktika?
Měli jsme období, kdy jsme nedávali vůbec góly. Říkali jsme si, že budeme střílet i z pozic, ve kterých bychom normálně ještě přihrávali.

Skoro v půlce základní části jste nejlepší střelec týmu. To nebývá úplně zvykem.
(smích) To jsou zrovna statistiky, které moc nesleduji. Když vám to tam nepadá, tak je potřeba něco změnit a my zkoušíme, co se dá.

Proti Energii sedm gólů a sedm různých střelců, což je určitě dobře, že?
Především je důležitý hned první zápas po přestávce, tím se vlastně rozjede další období. Vypadá to, že Vary pauza trochu rozhodila, před ní byly ve velkém laufu. Bylo by skvělé, kdybychom se do něj dostali teď my.

Čtyři využité přesilovky, to vypadá také skvěle.
Jo, tak to je u nás taky novinka. (smích) Trochu jsme to potrénovali, navíc přišel Mathias (Porseland, pozn. red.). Je to skvělý hráč do přesilovky, na modré úplně super, přesně to, co jsme potřebovali.

Z tribuny to vypadá, že hraje velmi chytře. Nesnaží se dávat rány, ale jenom lehká nahození na teč.
Takhle se to musí hrát. V současnosti nikdy nemáte moc času na golfák, každý mančaft hraje oslabení aktivně. Je lepší to dostat na bránu a snažit se dorazit než skórovat rovnou od modré.

Jak moc vás tato výhra a sedm vstřelených branek uklidní po několika předchozích nevydařených zápasech?
Před přestávkou jsme ztratili strašně moc bodů doma, myslím, že snad tři nebo čtyři zápasy, což by se nám nemělo stávat. Proto si myslím, že nás zatím nemá co uspokojit.

>> Vondrka sestřelil Spartu, Litvínov dal 7 gólů, slaví i Kometa

Co říkáte na gólmana Karlových Varů? Sice dostal sedm branek, ale byl jedním z nejlepších hráčů.
Strašně nám to tam napadalo. Navíc, když vedete o dva tři góly, tak se hraje úplně jinak. Měli jsme letos hodně zápasů, kdy jsme o jednu branku prohrávali a museli dotahovat.

Byl už to herně zase Litvínov ze začátku sezony?
Hlavní byla ta aktivita. Stávalo se nám, že jsme nebruslili a jenom čekali, co ukáže soupeř. Aktivní hra nám svědčí víc a je to jenom o nás. Vydržet a nebýt líní na krok. Z toho plynou šance, proti Varům jsme je získali jenom díky aktivnímu napadání.

Když jste dal nedávno gól v Chomutově z ostrého úhlu, tak Pavel Klhůfek říkal, že tohle trefíte jednou za sto let.
To je možná pravda, i když teď se mi to povedlo podobně. Když nám to ale nepadá, tak to tam musíme cpát i z prostoru, ze kterého to brankář nečeká.

Před sezonou jsme se bavili o změně pravidel, co se týče dohrávání hráčů. Vy jste říkal, že budete muset hrát víc na puku.
Jo, to jsem myslel naprosto vážně. (smích) Změny pravidel si postupně sedají. Jak u nás hráčů, tak i rozhodčích, už to víc bereme.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz