<

Košťálek vyrovnal rekord: Super zápas! Naopak Kundrátek se naštval

Foto: Ladislav Adámek, hcdynamo.cz

Nepříjemnou sérii tří proher po sobě hokejisté Dynama už definitivně zlomili. V úterý si poradili s Olomoucí a v pátek dokázali zkazit víkend lídrovi tabulky z Třince. Zápas byl plný emocí i sporných momentů, zkrátka elitní hokej se vším všudy. Co ale nakonec rozhodlo? A kvůli čemu se jeden z hostů naštval na tiskové konferenci po zápase?

Fanoušci Pardubic už si zvykli, že s jejich týmem je to jak na horské dráze. Proti úřadujícímu mistrovi se ale domácí vytáhli a předvedli poctivý, zodpovědný a zábavný výkon.

„Měli jsme dobrý pohyb, vyhrávali jsme souboje jeden na jednoho, byli jsme silnější v předbrankovém prostoru,“ neskrýval spokojenost pardubický trenér David Havíř.

Třinečtí byli naopak po prohře 3:6 hodně rozhození. Vždyť šlo o jejich teprve třetí prohru v základní hrací době, navíc jim teď Hradec Králové přiblížil na rozdíl pouhých třech bodů. Proč se ale Ocelářům pardubický večírek nepovedl? 

„Pardubice nás přehrávaly, byly důraznější v osobních soubojích, napadaly nás a byly rychlejší."

Trenér Zadina hledal důvody v první třetině. Do ní vstoupili mnohem aktivněji domácí, a přestože Třinci nabídli dvě přesilovky, hosté ani jednu nevyužili. Ve dvanácté minutě se naopak díky důrazu u branky prosadil – v poslední době hodně skloňovaný – Anthony Camara. 

„Pardubice nás přehrávaly, byly důraznější v osobních soubojích, napadaly nás a byly rychlejší. Po třetině jsme si něco řekli,“ přiznal Zadina, který právě v Pardubicích strávil podstatnou část své hráčské i trenérské kariéry. 

Camara na to však nebral ohled a po 39 vteřinách hry ve druhé části využil přesilovou hru šikovnou tečí. Fyzicky hodně náročný zápas pak místy připomínal válku. Bylo vidět, že Třinec přidal, že se nechce vzdát.

Především obránce Kundrátek hodně důrazně dohrával každý souboj. A když mohl, pořádně domácí hokejisty osolil. Ti opláceli stejnou mincí, takže šikovní útočníci Třince moc prostoru před Frodlem nedostali. 

Na hokej se však koukalo skvěle, utíkání mělo správný náboj. Zdramatizoval ho střelecký úspěch zmíněného Kundrátka, který zakončoval pohlednou akci do prázdné branky.

Jenže hvězdou večera byl jiný obránce. Ten, kterému nejprve rozhodčí po trenérské výzvě neuznali gól. Ale mrzet ho to nemuselo.

„Vždycky jsem býval spíš střelec, ale teď se to fakt povedlo."

Jan Košťálek měl totiž podíl na pěti ze šesti pardubických branek! Vyrovnal tím rekord extraligových obránců – pět asistencí v jednom zápase, to je opravdu výjimečný počin.

„Vždycky jsem býval spíš střelec, ale teď se to fakt povedlo,“ uznal s úsměvem Košťálek. A ocenil práci spoluhráčů. „Kluci výborně doráželi před brankou, já jsem jen dostával puky na branku, a oni už se postarali o zbytek.“ Pravda je ta, že Dynamo bylo hodně efektivní. Na šest branek potřebovalo jen 23 střel.

„Byl to super zápas v play-off stylu. Emoce, hity, vyhrocené souboje… Škoda, že to nemohlo vidět více lidí,“ litoval jen pardubický obránce. To hostující Kundrátek měl starostí mnohem víc.

Foto: Ladislav Adámek, hcdynamo.cz

Dva góly dal jeho týmu Adam Musil, prosadil se i nejlepší střelec extraligy Robert Říčka a na 6:3 zakončoval ex-třinecký Cienciala. Pardubice vlastně na všechny trefy hostů dokázaly zareagovat – nenechaly Oceláře převzít kontrolu a vždycky jim utekly na rozdíl dvou branek.

„Snad tři góly byly z přesilovky, to se nám nesmí stávat. My jsme naopak nevyužili ani jednu ze čtyř,“ mrzelo Kundrátka, který také pogratuloval Košťálkovi k jeho pěti nahrávkám.

A pak se rychle naštval. „Já už se nechci bavit o Pardubicích. Jestli chcete, tak se zeptejte na nás, ale já je tady nebudu vychvalovat,“ odpověděl na otázku ohledně výkonu domácích. „Je mi jedno, že hráli dobře. Mně zajímá náš tým, a to co jsme ukázali v zápase,“ dodal.

„Já už se nechci bavit o Pardubicích. Jestli chcete, tak se zeptejte na nás, ale já je tady nebudu vychvalovat.“

Bylo vidět, že prohra lídra tabulky na ledě dosud nevyrovnaného soupeře všechny Oceláře otrávila. V neděli vyzvou Mladou Boleslav, spraví si chuť alespoň proti ní? „Musíme se poučit a další zápas začít úplně jinak,“ ví Zadina. Ambiciózní Dynamo naopak může bodovat na ledě Zlína.

Jak dopadne tenhle závod v nejvyšších patrech tabulky?

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz