Kotvan v Energii končí! Museli jsme k tomu přistoupit, zní z klubu

Foto: hokejkv.cz

7. prosince 2020, 13:52

Adam Bagar

Slovenský obránce Oldrich Kotvan se po vzájemné dohodě loučí v extraligových Karlových Varech. Klub o tom informoval na svých webových stránkách.

„Vedení klubu v rámci úsporných opatření hledá všechny možnosti, jak sezonu zvládnout především finančně, a proto bylo rozhodnuto, že v základním kádru A-týmu bude pouze osm obránců,“ uvedla Energie.

Odnesl to Oldrich Kotvan. „Není to pro nás jednoduché, ale museli jsme k tomu přistoupit, abychom i dále udrželi vyrovnaný rozpočet v této těžké a složité době,“ dodalo k ukončení spolupráce tamní vedení.

Energetici přitom už v nedělním zápase na pardubickém ledě přišli přibližně na měsíc o dalšího klíčového beka Michala Plutnara, jenž po nezaviněném střetu s Markem Ďalogou utrpěl zlomeninu klíční kosti.

Kromě zraněného Plutnara je v aktuálním karlovarském kádru dalších sedm obránců – Petr Šenkeřík, Martin Rohan, Dominik Graňák, Libor Zábranský, Lukáš Pulpán, Martin Weinhold a také Dalimil Mikyska.

Karlovarští trenéři Martin Pešout a Tomáš Mariška mohou využít i Adama Rulíka, Františka Klejnu a Davida Turečka ze Sokolova, Petra Vodičku z Třebíče nebo juniora Vítka Bendu, který naskočil už v přípravě.

„Není to pro nás jednoduché, ale museli jsme k tomu přistoupit, abychom i dále udrželi vyrovnaný rozpočet v této těžké a složité době.“

Ale zpátky ke Kotvanovi. 30letý slovenský zadák v Česku působí nepřetržitě od ročníku 2011/12. Na západ Čech přišel před sezonou z Liberce, odehrál však jen pět utkání s bilancí jednoho bodu za asistenci.

Zahrál si také za Zlín a Mladou Boleslav, celkem v nejvyšší soutěži zapsal 354 startů a 132 bodů (40+92). Dalších 92 utkání přidal o patro níž za Olomouc a Jihlavu. Kam nyní povedou jeho další kroky?

Soupiska HC Energie Karlovy Vary

Brankáři:
Filip Novotný, Jan Bednář, Adam Horák, Patrik Hamrla, Václav Mokrý.

Obránci:
Dominik Graňák, Petr Šenkeřík, Lukáš Pulpán, Michal Plutnar, Martin Weinhold, Martin Rohan, Dalimil Mikyska, Libor Zábranský.

Útočníci:
Ondřej Beránek, Jakub Flek, Martin Kadlec, David Kaše, Petr Koblasa, Jakub Lauko, Jiří Černoch, Martin Kohout, Tomáš Mikúš, Tomáš Vildumetz, Tomáš Redlich, Václav Skuhravý, Tomáš Vondráček, Jan Hladonik, Matěj Zabloudil.

Foto: hokejkv.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz