Kouč Opavy se omluvil za kritiku rozhodčích. Bylo to přehnané, přiznal

Foto: hcslezan.cz

17. ledna 2020, 18:50

Ondřej Mach

Trenér druholigové Opavy Pavel Zdráhal se zpětně vyjádřil ke svým výrokům na adresu rozhodčího Filipa Čecha. Osmačtyřicetiletý kouč ve středu po zápase proti Šumperku tvrdě kritizoval výkon všech tří rozhodčích a řadu jejich verdiktů označil jako chybné.

Hokejisté Slezanu ani napočtvrté nevyzráli na suverénního lídra skupiny ze Šumperka, ve středu Drakům před vlastními fanoušky podlehli 1:2. Průchod emocím dal po utkání domácí kouč Pavel Zdráhal, který se pořádně opřel do výkonu rozhodčích.

Podle opavského lodivoda došlo ve třech ze čtyř vzájemných klání k pochybení rozhodčích. Zdráhal se zlobil hlavně kvůli údajným neodpískaným faulům a ofsajdům, odkazoval ale i na zápas v Šumperku, kde jeho týmu prý nebyl uznán regulérní gól.

Tvrdé kritice následně podrobil hlavního arbitra Filipa Čecha. Dva dny po utkání ale Zdráhal středeční vyjádření směrem k bývalému extraligovému hokejistovi mírní. „Chtěl bych se ještě vrátit ke svému středečnímu pozápasovému ohlasu, který vznikal v emocích pár minut po skončení zápasu,“ stojí na webu hcslezan.cz.

Foto: dracisumperk.cz

„Komentáře k rozhodčím byly z mé strany trochu přehnané a chtěl bych vzít zpátky hlavně větu o tom, že doufám, že už rozhodčí Čech dlouho pískat nebude. Nebylo to vůči němu fér, protože stejně jako se nemusí povést zápas hráči, tak se nemusí povést ani rozhodčímu,“ píše Zdráhal.

„Chtěl bych vzít zpátky hlavně větu o tom, že doufám, že už rozhodčí Čech dlouho pískat nebude.“

Další duel čeká jeho svěřence už v sobotu, kdy Slezan zajíždí do Žďáru nad Sázavou. Proti vedoucímu Šumperku si pak mužstvo v základní části zahraje ještě jednou: 19. února na soupeřově půdě.

Opava momentálně prožívá poměrně povedené období. Před porážkami proti Šumperku a Hodonínu mužstvo z předchozích osmi utkání šestkrát slavilo vítězství. Slezskému celku tak v současné době patří čtvrtá příčka východní skupiny s dvoubodovou ztrátou na třetí Drtiče.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz