Kovář s Gulašem řádili, Oceláře složili šesti body: Vyšlo nám to, září

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

Byl to jeho zápas. Centr elitní plzeňské formace Jan Kovář nejprve vysunul dopředu Milana Gulaše, který v závěru první třetiny vstřelil druhý a vítězný gól. Pak Kovář dvakrát skóroval sám a definitivně zlomil odpor Ocelářů. Jeho parťák Gulaš mu u obou branek asistoval. Škodovka po velmi dobrém a soustředěném výkonu přehrála Třinec a ujala se vedení v semifinálové sérii.

„Věděli jsme, že Třinec trochu stál. Měl za sebou rychlou sérii. My jsme byli přece jen víc rozehraní a na začátku to bylo vidět. Využili jsme toho, ale do dalšího zápasu musíme jít s pokorou,” hlásí plzeňská hvězda.

Indiáni příkladně bránili. Oceláři ze hry nedali ani gól. Prohru 1:4 zmírnil trefou z trestného střílení třinecký kanonýr Martin Růžička. „Ale chtěli jsme, aby nám nedali žádnou branku. Dali jednu. Naštěstí jsme potom dali uklidňující gól na konci,” vrací se ke svému zásahu z 50. minuty.

Škodovka přežila obávané třinecké přesilovky, ubránila i oslabení tří proti pěti „Udělal jsem tam úplně zbytečný faul, což se nesmí stávat. Třinec se tím mohl vrátit do hry, ale klobouk dolů před kluky, že to ubránili,” chválí Jan Kovář, který u třinecké branky zasáhl domácího gólmana Šimona Hrubce.

„Zůstala mi tam noha a on to udělal chytře, tak jak měl. Měli z toho dlouhou přesilovku. Byla to moje chyba,” přiznává. Oceláři si toužili pohlídat právě první útok Plzně, jenže letka Jana Kováře s Milanem Gulašem zařídila tři ze čtyř branek Západočechů. „Někdy je to tak, někdy ne. Tentokrát nám to vyšlo, ale ve čtvrtek je nový den,” kouká se dopředu šikovný útočník.

Ten před svým třetím gólem ujížděl s parťáky na Hrubce v nevídaném přečíslení čtyři na jednoho. „Na tréninku tak někdy jezdíme,” směje se Kovář. „Byla to skvělá práce od Petra Straky, který to pro nás vybojoval. Klobouk dolů. Takhle musíme hrát všichni,” nabádá Kovář.

Třinečtí hokejisté měli po hladkém vítězství nad rivalem z Vítkovic v poměru 4:0 na zápasy pauzu, zatímco plzeňský tým se rval s houževnatou Olomoucí v sedmi utkáních. „V začátku je to výhoda. Byli jsme rozehraní, což jsme potvrdili. Bylo to lepší než stát,” myslí si.

„Teď musíme dobře zregenerovat. Jde to v rychlém sledu, ale musíme se připravit na to, že to bude úplně jiné utkání. Třinec do toho asi půjde jinak, ale trenéři nás dobře připraví,” věří Jan Kovář.

Sestřih 1. semifinále Třinec – Plzeň

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz