Král v Dynamu pokračuje! Další změny u pardubického béčka

Richard Král | Foto: hcdynamo.cz

Změnu za změnou hlásí v posledních dnech pardubický hokejový klub. Naposledy šlo o překvapivou výměnu hlavního trenéra na extraligové lavičce, teď doznává výrazné obměny také prvoligové béčko Dynama. Od A-týmu se k němu totiž přesouvá Richard Král.

Dlouholetá obnova pardubického klubu pokračuje každým rokem intenzivněji. O novinkách v extraligovém mužstvu a příchodu Václava Varadi jsme psali ZDE, o hráčských posilách pro béčko TADY.

Důvody změn jsou prosté. Zatímco extraligový tým Pardubic zakončil letošní sezonu na třetím místě, B-tým uhájil prvoligovou příslušnost jen o čtyři body před Šumperkem. A vedení klubu chce posunout výš nejen první tým, ale také jeho farmu.

Po konci na extraligové lavičce se tak hlavním trenérem v Chance lize stane Richard Král, dosavadní asistent Radima Rulíka.

„Hodně kluků znám, ať už z juniorů nebo z áčka. Budeme se snažit poctivě pracovat, hodně trénovat a připravit hráče, aby se dostali do A-týmu," říká trenér, kterého o patro výš v týmu Václava Varadi nahradil Aleš Krátoška.

„Hodně kluků znám, ať už z juniorů nebo z áčka. Budeme se snažit poctivě pracovat, hodně trénovat."

Richard Král v letech 2020-22 působil jako hlavní kouč Dynama, s ambiciózním týmem dvakrát skončil ve čtvrtfinále. Bohaté zkušenosti má z trénování pardubické juniorky a především díky své bohaté hráčské kariéře, kterou na dlouhé roky spojil s Třincem nebo Mladou Boleslaví. V roce 2008 první ligu i následnou baráž právě se Středočechy vyhrál.

„Je to velice komunikativní trenér. Hokej vidí skvěle, dokáže si získat celý tým na svoji stranu," tvrdí v rozhovoru pro hcdynamo.cz sportovní manažer Tomáš Rolinek. „Dá na dobrý charakter mužstva a hlavně pracoval s mladými hráči. Pod jeho vedením mohou dál růst. Dává smysl, aby v organizaci vedl B-tým, i když jeho potenciál je být extraligovým trenérem."

„Je to velice komunikativní trenér. Hokej vidí skvěle, dokáže si získat celý tým na svoji stranu."

Na pozici jeho asistenta bude nově působit Jiří Malinský. S bývalým obráncem se Král zná už z doby, kdy hokejově vyrůstali v Pardubicích, zahráli si spolu ale i v Třinci, Zlínu nebo Plzni. A znají se i jako kolegové na lavičce, před šesti lety trénovali pardubickou juniorku.

V Dynamu B teď vystřídají Václava Baďoučka a Davida Havíře. „Moc děkujeme Václavu Baďoučkovi za výbornou práci. Přišel k B-týmu v kritické situaci, kdy jsme byli na posledním místě a dokázal nás zachránit v soutěži," vzkazuje Dušan Salfický.

„Po trenérských změnách u A-týmu jsme stáli před těžkým rozhodnutím. Nakonec jsme upřednostnili koncepční krok, kterým je využití Richarda Krále," vysvětluje Salfický. „Poslední roky působil u A-týmu, zná klubovou identitu a z dlouhodobého hlediska pro nás má velkou perspektivu."

„Upřednostnili jsme koncepční krok, kterým je využití Richarda Krále."

Výhodou pro nový trenérský štáb je, že většinu kádru dobře zná z předchozího působení u mládežnických kategorií. „Všichni hráči, kteří se z juniorky do béčka přesunuli, tak už si mužský hokej vyzkoušeli. Teď je na nich, jakým způsobem tu šanci uchopí a jak dokáží zabojovat o místo,“ říká Malinský. Předloni to byl právě on, kdo vedl tehdejší pardubickou farmu ve Vrchlabí. Pak se přesunul k juniorce Dynama.

Nyní s B-týmem už zahájil přípravu před novou sezonou. Zapojil se do ní kompletní kádr, nechyběly tedy ani nejnovější posily Lukáš Žálčík, Dominik Hrníčko, Josef Mikyska, Marek Voženílek a David Honzík. 

Dosavadní druhý asistent Jan Starý na lavičce béčka Pardubic zůstává, další změna v realizačním týmu pardubické rezervy se ale odehrála na pozici vedoucího mužstva. Tu bude nově zastávat Marek Drtina, který se rozhodl ukončit profesionální kariéru ve 33 letech. Důrazný bek a mistr extraligy z roku 2012 by měl pokračovat s hokejem v krajské soutěži.

Předpokládaná sestava HC Dynamo Pardubice B

Brankáři:
David Honzík, Maxmilian Kadlc, Milan Klouček, Lukáš Matěcha.

Obránci:
Martin Bučko, Daniel Bukač, Tomáš Hanousek, Michal Hrádek, Ondřej Chabada, Vít Kaštánek, Martin Kubíček, Karel Nedbal, Vojtěch Tvrdík, Marek Voženílek, Jan Zdráhal.

Útočníci:
Daniel Herčík, Dominik Hrníčko, Robin Kaplan, Tomáš Kaut, Jan Mandát, Jakub Lichtag, Josef Mikyska, Adam Paleček, Dominik Pavlata, Michal Pochobradský, Daniel Rákos, Ondřej Rohlík, Michal Rouha, Pavol Štetka, Tomáš Urban, Tomáš Zeman, Lukáš Žálčík.

Realizační tým: Richard Král, Jiří Malinský, Jan Starý, Marek Drtina (vedoucí týmu), Tomáš Rolinek (sportovní manažer).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz