Krásný pocit, září střelec Kvasnička. Dostál si premiéru užil

Foto: Martin Voltr

27. prosince 2018, 2:15

Martin Voltr

(VANCOUVER, od našeho zpravodaje) Škarek, Dostál, nebo Patera? Hádanka, kdo z českých brankářů zahájí šampionát dvacítek, byla hodně otevřená. Nakonec dostal šanci benjamínek Lukáš Dostál. A zachytal skvěle!

Loni ve čtvrtfinále mistrovství do 18 let vychytal Kanadu, předtím zářil i na Hlinkově memoriálu. A Lukáš Dostál se nezastavuje. Ve dvacítce teď předčil starší parťáky a když hodinu před zápasem se Švýcarskem vyšly oficiální soupisky, svítilo na prvním místě jeho jméno.

„Včera jsme měli s trenéry mítink, tam jsem se dozvěděl, že půjdu do brány. Překvapilo mě to a zároveň nepřekvapilo. Strašně moc jsem se těšil a doufal, že klukům pomůžu,“ vypráví Dostál nadšeně. „Odehráli parádní zápas, blokovali plno střel a já jsem si to užil. Přece jenom přišlo hodně lidí a bylo to fakt super.“

Kluci odehráli parádní zápas, hlásí Lukáš Dostál

Nejtěžší práci měl ve třetí třetině. Jeho spoluhráči často chybovali a pustili Švýcary do několika přečíslení. Soupeř tam vypadal hodně živě a kdyby některou z šancí za stavu 1:1 využil, s českým týmem by bylo zle.

„Nechci říct, že jsme polevili, ale bohužel se tam Švýcaři dostávali do šancí. S pomocí obrany a všech kluků jsme to naštěstí ustáli,“ děkuje Lukáš Dostál.

S vlastní premiérou na mistrovství světa musí být naprosto spokojený, z 25 střel dostal jen jeden gól. „Samozřejmě jsem za to rád, ale když vyhrajeme, tak je mi jedno, kolik dostanu gólů. Hlavně, že vyhrajeme,“ říká.

Kaut: Výhra se počítá, na vyloučení si musíme dát pozor

Trochu rozpačité představení z druhé poloviny zápasu naštěstí v prodloužení nepokračovalo. David Kvasnička ho naopak rychle ukončil. Obránce Plzně a Litoměřic natáhl u modré čáry ke střele, která skončila v horním růžku švýcarské brány.

„Byli jsme tam s Laukym (Laukem) a Kaulym (Kautem),“ říká Kvasnička. „Kombinovali jsme v útočném pásmu, pak mi to Kauly přenechal a viděl jsem, že gólman nic nevidí, že mu Lauky stíní. Tak jsem to tam jen tak nahodil a zaplať pánbůh to tam spadlo,“ oddechuje.

Na obránce není až tak svátečním střelecem. Vždyť v reprezentacích dal už šestnáct gólů. Ale ten sedmnáctý byl zřejmě nejdůležitější. „Dát góla na mistrovství, a ještě takhle rozhodujícího, je krásný pocit. Hlavně, že jsme vyhráli,“ přiznává.

Teď nezbývá než doufat, že výhra české mladíky uklidní. „Jsme rádi, ač je to za dva body. Chtěli jsme za tři, ale je to výhra, což je strašně důležité na sebevědomí,“ dodává Kvasnička.

Foto: Martin Voltr

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz