Kubalík, Kämpf a nově Pour? Český mladík podepsal v NHL

Foto: Jan Beneš, Český hokej

Dvaadvacetiletý útočník Jakub Pour udělal velký pokrok v kariéře: podepsal dvouletou smlouvu v NHL! Rozšíří tak českou kolonii v Chicagu, kde hrají nejen Dominik Kubalík a David Kämpf.

Kromě Kubalíka a Kämpfa mají smlouvu s Blackhawks i Jakub Galvas, Matěj Chalupa a Michal Teplý. A teď k nim přibyl už šestý Čech.

„Je to splněný hokejový sen! Každý kluk, který si oblékne brusle, chce jednoho dne nastoupit v NHL," raduje se plzeňský odchovanec Jakub Pour.

„Vím, že jsem toho cíle ještě nedosáhl, ale podpisem jsem k němu udělal důležitý krok," je si vědom útočník, který v minulé sezoně nastřílel 12 branek za Plzeň.

V týmu se tak potká se svým parťákem z Plzně Dominikem Kubalíkem a ještě s dalším českým forvardem Davidem Kämpfem.

„Je to splněný hokejový sen!"

„Od chvíle, kdy Dominik Kubalík začal hrát za Blackhawks, sleduji klub velmi podrobně, celá organizace se mi zdá velmi milá. Skvělí hráči, tradice, velké úspěchy. Jsem nadšený a těším se na to," povídá chvíli po podpisu Pour.

Účastník juniorského mistrovství světa hraje už od mládeže v Plzni, za kterou sehrál už přes 150 zápasů. První šanci dostal už v sezoně 2017/2018.

Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

Poslední dva ročníky byl už poměrně důležitým hráčem pro indiány. Předloni dokázal nastřílet sedm branek a k tomu přidal stejný počet asistencí.

V uplynulé sezoně jeho forma stoupala hlavně po Novém roce. Dal od té doby jedenáct gólů, a dokonce poprvé v životě dostal pozvánku do národního týmu.

Na mistrovství se sice nedostal, ale alespoň nasbíral další cenné zkušenosti, které se mu mohou hodit i v nejlepší hokejové lize světa.

„Kubovi ohromně gratulujeme a přejeme mu to. Věříme, že má šanci prokázat, co v něm je, a že svůj potenciál zkombinuje s poctivou prací a o své místo si řekne,“ gratuluje mu sportovní manažer Plzně Tomáš Vlasák na klubovém webu.

„Kubovi ohromně gratulujeme a přejeme mu to. Pro nás to samozřejmě znamená komplikaci."

„Pro nás to samozřejmě znamená komplikaci. I když Kuba pokračuje nadále v přípravě s námi, do sezony s ním nemůžeme počítat," povídá Vlasák.

I proto bude na to Plzeň reagovat. „Velice intenzivně jednáme s možnými náhradami tak, abychom místo v útoku co nejrychleji a nejkvalitněji zaplnili," dodává sportovní manažer indiánů.

Prosadí se v dresu Chicaga Jakub Pour?

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz