Kundrátek míří do Brna! Kometa potvrdila i Koblížka

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

1. května 2022, 11:02

Josef Prášek

Už dříve jsme jako první informovali o tom, že Kometu posílí Radek Koblížek. Klub to 1. května potvrdil na svém webu. K tomu oznámil další očekávanou posilu, kterou se stal obránce Tomáš Kundrátek.

„Příprava na novou sezonu je v plném proudu, stejně tak ladění soupisky na nový ročník, která je stále v běhu a s mnohými hráči se stále jedná. Jasno bude v dalším průběhu letní přípravy," informuje mimo jiné Kometa. 

„Prozatím jsou jistá jména posil – přichází obránce Tomáš Kundrátek a útočník Radek Koblížek."

Kundrátek ve čtvrtek získal s Třincem titul. V únoru dokonce startoval na olympijských hrách.

Rozhodně je to jeden z nejlepších obránců v celé lize. Loni měl 26 bodů po základní části, teď ale Třinec po třech letech opouští. Už delší dobu se mluvilo o tom, že posílí Kometu.

Navíc je možné, že ještě zabojuje o mistrovství světa ve Finsku. Kundrátek má navíc mnoho zkušeností: hrál NHL i KHL, účastnil se dvou světových šampionátů a dvou olympijských her.

V Brně by na něm měla stát celá obrana. Jak moc dominantní bude 32letý obránce?

O Koblížkovi jsme psali už 16. dubna, že se stane novou posilou Brna. Podle informací hokej.cz podepsal víceletou smlouvu.

Do Brna se tak vrací po devíti letech. 24letý útočník odešel z tohoto klubu už v dorostu.

Šel finskou cestou, s Kärpätem dokonce slavil titul. Ve finské nejvyšší soutěži se vybudoval slušné jméno. Minulý rok se stěhoval. Kärpät opustil a zamířil do celku KooKoo, po základní části byl jako šestý nejproduktivnější hráč klubu.

„Rozhodlo to, že jsem Komeťák a chci hrát za svůj rodný klub. Nabídka mě oslovila, dávala mi největší smysl."

Teď si zahraje zase doma. „Z návratu jsem nadšený, těším se moc. Rozhodlo to, že jsem Komeťák a chci hrát za svůj rodný klub. Nabídka mě oslovila, dávala mi největší smysl a moc se těším, že si zahraju zase doma," říká v klubovém rozhovoru.

Další posily Brna jsou ještě v jednání. Nicméně klub zveřejnil aktuální soupisku včetně realizačního týmu. Martinu Pešoutovi bude vypomáhat jako asistent Jiří Horáček.

Aktuální soupiska Komety

Aktuální soupiska 2022/2023

Brankáři:
Matej Tomek, Marek Čiliak, Michal Schnattinger

Obránci:
Marek Ďaloga, Patrik Fajmon, Michal Gulaši, Rhett Holland, Radek Kučeřík, Jan Sedláček, Jan Mlčák, Tomáš Kundrátek.

Útočníci:
Andrej Kollár, Petr Kratochvíl, Michal Krištof, Jakub Malý, Erik Meluzín, Ivo Sedláček, Luboš Horký, Vojtěch Střondala, Jan Süss, Eduard Šalé, Tomáš Vincour, Martin Zaťovič, Adam Zbořil, Radek Koblížek, Petr Holík.

Realizační tým:
Trenér: Martin Pešout
Asistent: Jiří Horáček
Trenér brankářů: Jan Švaříček
Kondiční trenér: Martin Iterský
Vedoucí mužstva: Ota Železný

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz