Lehner otevřeně o penězích: Měl bych být mnohem lépe placený!

Foto: nhl.cz

Nestává se často, že by hráči National Hockey League otevřeně hovořili o svých smlouvách a sdíleli názory na své platy. Jenže jak už je známo, brankář Vegas Robin Lehner nemá problém vyjádřit svůj názor takřka na cokoliv. Peníze nebyly výjimkou.

Vyhrál boj se svými démony, bojoval a vlastně i nadále bojuje s duševními nemocemi. I tak ale Robin Lehner patří v NHL mezi brankářskou špičku, což potvrzují jeho čísla – za poslední tři sezony nešel pod hranici 91 % v úspěšnosti zákroků.

Po odchodu z Buffala dokázal pokaždé vytvořit silnou brankářskou dvojici, v roce 2019 dokonce získal Jennings Trophy, která je udělována gólmanům z týmu, který inkasuje za daný ročník vůbec nejméně branek z celé ligy.

Takového gólmana si Golden Knights nechtěli nechat utéct, a tak s ním vloni podepsali pětiletý kontrakt v celkové hodnotě 25 milionů amerických dolarů. Věří mu natolik, že jej upřednostnili před trojnásobným vítězem Stanleyova poháru Marc-Andrém Fleurym, kterého vyměnili do Chicaga.

Foto: nhl.cz

Vedení Vegas si musí mnout ruce, minimálně tedy za Lehnerův kontrakt, který je oproti jiným gólmanům v National Hockey League z pohledu klubu opravdu luxusní. Jenže sám Švéd z toho má úplně opačné pocity.

„Určitě mám své roky, ale nedostal jsem zaplaceno. Kdokoliv tvrdí opak se asi nekoukal na mé statistiky před tou sezonou, než jsem to podepsal. Může mi rovnou říct, jak Markström dostal šest milionů za sezonu a já pět, přitom jsem měl lepší čísla,“ líčí v podcastu The Cam & Strick.

„Ještě rok před tím měl výbornou sezonu, to samozřejmě chápu, ale já měl takových sezon hodně. Jak Bobrovskij má deset milionů a já pět? Je tu celý list ještě lepších příkladů,“ pokračuje rodák z Göteborgu.

„Měl bych být mnohem lépe placený, než jsem teď,“ dodává Lehner.

Je otázkou, zda ještě někdy dosáhne na lepší kontrakt. Ten stávající mu totiž končí až v roce 2025 a je třeba brát v potaz, že v tuto chvíli je mu třicet let.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz