"Lelek" láká na play off: Vyrovnané zápasy. Co může pomoct outsiderům?

Foto: esporthokej.cz

Ondřej "Lelek" Kvarda, komentátor Esport hokejové ligy, se rozpovídal pro hokej.cz o nadcházejícím play off. Který tým ho v základní části nejvíce překvapil? A jaké faktory mohou rozhodnout o vítězi?

Už v sobotu krátce po poledni extraligoví gameři vstoupí do vyřazovací části Esport hokejové ligy ve hře NHL 20. Přenos, jenž bude vysílán na OTV Sport, odkomentuje i zkušený Ondřej "Lelek" Kvarda, který má za sebou už nespočet podobných akcí.

Co ho nejvíc překvapilo na základní části? „Rozhodně výkony vítězné Mladé Boleslavi. Ani s jedním z hráčů jsem se neznal, ale kluci jsou sympatičtí. Celkově mě mile překvapilo, že nejlepší osmička spolu sehrávala vyrovnané zápasy. Myslím si, že to bude v tomhle duchu přetrvávat i v play off," bilancuje Kvarda a dává jasně najevo, že diváky čekají napínavé bitvy. 

Play off se původně mělo odehrát na pódiu před zraky diváků, kvůli momentálním vládním opatřením však bylo přesunuto do online světa.  „To, že se hraje online, může vypomoct některým hráčům, kteří by byli před fanoušky nervozní. Na druhou stranu, jsou tu gameři, kteří se dokáží před lidmi více nahecovat," říká Kvarda, podle něhož už bylo na 5. kole, které se hrálo před fanoušky, vidět, že někteří gameři se při hraní na pódiu necítí ve své kůži.  

„Je to něco, co se špatně trénuje. Klidně to může být faktor, díky kterému si outsider vyšlápne na favorita."

V play off nás čeká novinka, a to zápas 2 na 2, tedy něco jako hráčská variace čtyřhry. Jak to ovlivní vyřazovací boje? „Je to něco, co se špatně trénuje. Klidně to může být faktor, díky kterému si outsider vyšlápne na favorita. Pro dvojice bude výhoda, když bude hrávat od stejné konzole, komunikaci to totiž jednoznačně prospěje," tvrdí "Lelek". 

A na jaký duel se těší sám Kvarda? „Liberec proti Brnu. Je to i kvůli osobním sympatiím, které k Brnu mám. Pro oba Komeťáky bude hrát proti libereckému "Dzouvimu" výzva, ale troufám si tvrdit, že by toto čtvrtfinále mohlo dospět až do pátého souboje," přeje si brněnský srdcař.  

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz