Lenc má negativní test a může trénovat, reprezentaci doplnil Sklenička

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

16. prosince 2020, 8:16

Václav Jáchim

Česká reprezentace hlásí z Moskvy dobrou zprávu. Opakovaný test Radana Lence na koronavirus byl negativní, útočník Liberce se tedy může zapojit do tréninku. K dispozici je už také David Sklenička, zadák Jokeritu Helsinky doplnil národní tým v úterý odpoledne.

Radana Lence potkal v ruské metropoli podobný problém, jaký měli před turnajem Karjala obránce Filip Hronek a útočník Pavel Novák. Test na koronavirus v jeho případě vykázal hraniční hodnoty, Lenc tedy v úterý podstoupil opakované testování a byl nucen vynechat oba tréninky.

Jak dnes potvrdil tiskový mluvčí národního týmu Zdeněk Zikmund, hodnoty úterního vzorku už byly v pořádku. Zkušený bojovník se tedy může zapojit do přípravy společně s ostatními. 

K dispozici už je také obránce David Sklenička, který do Moskvy přiletěl v úterý odpoledne, jelikož jeho Jokerit Helsinky hrál ještě v pondělí utkání Kontinentální ligy proti Kazani. Bývalý zadák Plzně také podstoupil testy na koronavirus a výsledky byly negativní.

Foto: Markéta Křížová

Hlavní kouč Filip Pešán má tedy mužstvo kompletní, reprezentanti dnes v Moskvě absolvují další přípravu. Úvodní duel je čeká ve čtvrtek, kdy od 12:30 vyzvou v úvodní bitvě Finy. Zápas vysílá přímým přenosem ČT 2.

Kádr národního týmu tvoří 26 hráčů – tři brankáři, osm obránců a 15 útočníků. Po utkání s Finy budou mít Češi den pauzu, v sobotu 19. prosince nastoupí od 13:30 hodin proti domácí sborné. Akci zakončí nedělní souboj se Švédy, který startuje už v 9 hodin. Všechny zápasy turnaje vysílá Česká televize.

Nominace Česka na Channel One Cup

Brankáři:
Šimon Hrubec (Omsk, KHL), Roman Will (Čeljabinsk, KHL), Dominik Furch (Minsk, KHL).

Obránci:
Andrej Šustr (Kunlun, KHL), David Sklenička (Jokerit Helsinky, KHL), Ondřej Vitásek (Dinamo Riga, KHL), Dominik Mašín (Chabarovsk, KHL), Pavel Pýcha (Madeta Motor České Budějovice), Daniel Gazda (PSG Berani Zlín), Jan Košťálek (HC Sparta Praha), Ronald Knot (Bílí Tygři Liberec).

Útočníci:
Dmitrij Jaškin (Dynamo Moskva, KHL), Andrej Nestrašil (Magnitogorsk, KHL), Lukáš Sedlák (Čeljabinsk, KHL), Lukáš Radil (Spartak Moskva, KHL), David Šťastný (BK Mladá Boleslav), Radan Lenc (Bílí Tygři Liberec), Lukáš Rousek (HC Sparta Praha), David Kaše (HC Energie Karlovy Vary), Lukáš Jašek (HC Oceláři Třinec), Petr Kodýtek (HC Škoda Plzeň), Dominik Lakatoš (HC Vítkovice Ridera), Matěj Blümel, Jan Mandát (oba HC Dynamo Pardubice), Patrik Zdráhal (HC VERVA Litvínov), Adam Zbořil (BK Mladá Boleslav).

Realizační tým:

Generální manažer: Petr Nedvěd.
Hlavní trenér: Filip Pešán.
Asistenti: Martin Straka a Jaroslav Špaček.
Trenér brankářů: Zdeněk Orct.
Manažer: Jan Černý.
Video trenér: Aleš Vladyka.
Kondiční trenér: Dominik Kodras.
Lékař: MUDr. Tomáš Vyskočil.
Fyzioterapeut: Radovan Sakaláš.
Kustodi: Zdeněk Šmíd, Oldřich Kopecký a Petr Šulan.
Media manažer: Zdeněk Zikmund.

Program Channel One Cupu 2020

Čtvrtek 17. prosince:
12:30 Finsko – Česko (ČT 2)
17:30 Rusko – Švédsko (ČT sport)

Sobota 19. prosince:
9:00 Finsko – Švédsko (ČT sport)
13:30 Rusko – Česko (ČT 2)

Neděle 20. prosince:
9:00 Česko – Švédsko (ČT sport)
13:30 Rusko – Finsko (ČT sport)

Poznámka: Začátky utkání jsou uvedeny v našich časech.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz