Lepší prohrát teď než na konci turnaje. Z chyb se poučíme, věří Krejčí

Foto: Jan Beneš, Český hokej

15. května 2022, 23:18

Dominik Dubovči

(TAMPERE, od našeho zpravodaje) Opět patřil k hráčům, kteří byli nejvíce vidět. Vymýšlel zajímavé přihrávky, tvořil hru, v zápalu boje se i hádal se soupeři. Bylo na něm vidět, jak ho štve vedení Švédů. David Krejčí ale prohru českého týmu neodvrátil, po zápase proto mluvil dost zklamaně.

Typický skromným tónem nezapomněl pochválit výkon svých spoluhráčů v prvním útoku. Jen elitní trojice Čechů totiž v zápase proti Švédsku zůstala v plusových číslech.

Krejčí s Blümelem +2, Červenka +1. Na silného soupeře s obranou na úrovni NHL to však bylo málo. „Zápas byl dobře rozehraný, ale pak Švédi začali využívat naše nedostatky. Dělali jsme zbytečné chyby…“ mrzelo Krejčího.

Kdyby ho fanoušci viděli po zápase, možná by je napadlo, že vypadá trochu unaveně. Vždyť na ledě strávil skoro osmnáct minut. Ale ne, tohle bylo jen zklamání ze ztráty zápasu, který jeho tým klidně mohl vyhrát.

„Je to hloupé, ale snad se z toho poučíme. Lepší, aby se to dělo teď, než ke konci turnaje,“ neztrácí naději zkušený útočník.

„Je to hloupé, ale snad se z toho poučíme. Lepší, aby se to dělo teď, než ke konci turnaje.“

Právě on otevřel skóre už po šesti minutách od prvního vhazování. Dělovkou od modré rozveselil další početnou výpravu diváků, kteří se těšili na hvězdy NHL.

Švédi ale těsně před přestávkou využili svou první přesilovku, a pak přišel dosud největší výpadek turnaje – mezi časy 22:47 a 28:52 Češi třikrát inkasovali.

„Jasně, naší lajně se sice dařilo, ale prohráli jsme, takže to je k ničemu,“ neskrýval Krejčí emoce. 

Dotazu ohledně možných změn v české sestavě se nicméně vyhnul – jde prý o záležitost trenéra a Krejčí se teď spíš soustředí na první pozápasový volný den, který na Jalonenovy svěřence čeká. 

Se silami každopádně problém nebyl – a to ani u dvou nejstarších českých hráčů z prvního útoku. Šéfovali českým přesilovkám, při závěrečné powerplay bylo vidět, jak chtějí odvrátit nezdar. S vysokými beky soupeře se prali, jako by se inspirovali u parťáka v lajně, jako by jim taky bylo 21 let.

Konkrétní moment? Polovina zápasu a šarvátka mezi Krejčím a Dahlinem. „Nelíbilo se mu, jak jsem ho dohrál, tak jsem se ho zeptal, s čím má problém,“ popsal Krejčí střídání, po kterém si šel Dahlin sednout na trestnou lavici, když si pak vybil zlost na Blümelovi.

„Nelíbilo se mu, jak jsem ho dohrál, tak jsem se ho zeptal, s čím má problém.“

Se švédským talentem ročníku 2000 se pak jmenovaní potkali ještě jednou. To když krátce po startu třetí části ujel do brejku pardubický odchovanec, po jeho brzdě Dahlin uklouzl a vyhodil branku z klasického postavení.

„Nejsem si jistý, jak to pravidlo přesně zní. Myslím, že měl být ale vyloučený. Byla to vyložená šance, dva na nikoho, určitě bychom dali gól. Stoprocentně by to pak změnilo vývoj zápasu,“ litoval Krejčí.

Radost může mít český mančaft aspoň z toho, že Krejčího spoluhráči jsou teď na prvním a třetím místě bodování turnaje. Červenka se šesti asistencemi, Blümel se čtyřmi body.

„Doufám, že to takhle Červusovi půjde i dál. Hraje s přehledem a má výbornou nahrávku. My už si pak s Blímou v zakončení umíme poradit,“ ocenil své spoluhráče rodák ze Šternberka.

Na druhou stranu k zamyšlení je pět českých oslabení – některá z nich po zbytečných faulech, které Švédi dvakrát potrestali.

„Doufám, že to takhle Červusovi půjde i dál. Hraje s přehledem a má výbornou nahrávku.“

Krejčí a spol. měli celkem tři přesilovky, využili jednu. Dočká se elitní formace dalších bodů? A přidají se k nim příští týden naplno i jejich spoluhráči?

Finsko-český realizační tým má určitě co rozebírat. A třeba si k tomu řekne své i legenda Bostonu – aby už příště mohla mluvit veseleji.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz