Lídři Calgary nebo vycházející hvězda. Tohle je TOP 5 osobností Kanady

Tyler Toffoli | Foto: Markéta Křížová

23. května 2023, 11:53

Ondřej Mach

(RIGA, od našeho zpravodaje) Javorové listy do Rigy tradičně nepřivezly to nejlepší, přesto poskládaly velice kvalitní tým. Jeho základ tvoří opory Calgary, nechybí ale ani velký talent kanadského hokeje.

Tyler Myers (O, 33 let)

Letošní sezona: Vancouver (NHL), 78 zápasů, 1+16

Už je to třináct let, co získal cenu pro nejlepšího nováčka NHL. Více než dvoumetrový tvrďák si vydobyl skvělou pověst v Buffalu i Winnipegu, poslední čtyři roky hraje za Vancouver. A společně s Lucicem je nejzkušenějším hráčem Kanady.

MacKenzie Weegar (O, 29 let)

Letošní sezona: Calgary (NHL), 81 zápasů, 4+27

Šest zápasů, tři góly a šest asistencí. Weegar v lotyšské metropoli září, mezi obránci zatím nikdo neposbíral víc bodů. Částečně si tak možná spravil chuť z neúspěšné sezony Flames. Předtím v zámoří prorazil jako hráč Floridy, ke spolehlivé defenzivní hře přidal také produktivitu.

Milan Lucic (Ú, 34 let)

Letošní sezona: Calgary (NHL), 77 zápasů, 7+12

Asi nejvýraznější jméno na kanadské soupisce. Lucic v NHL odehrál 1 309 utkání a vyhrál Stanley Cup, reprezentační dres nicméně oblékl až nyní. „Moc bych si přál, kdybych letos mohl zažít úspěch,“ povídal ikonický power forvard v rozhovoru pro hokej.cz.

Tyler Toffoli (Ú, 31 let)

Letošní sezona: Calgary (NHL), 82 zápasů, 34+39

Co na tom, že pár let zpátky lehce paběrkoval. Trejd do Calgary sedl Toffolimu náramně: v mrazivé Albertě zažil individuálně nejpovedenější sezonu, kterou si ještě prodlužuje jako kapitán zámořské výpravy v Rize. Jedno zlato už ve sbírce má, před osmi lety slavil na českém šampionátu.

Adam Fantilli (Ú, 18 let)

Letošní sezona: Michigan (NCAA), 36 zápasů, 30+35

Fantilli má velkou smůlu v tom, že míří na draft po boku Connora Bedarda. Každopádně může jít o nejlepší dvojku draftu od dob Jacka Eichela. Letos si podmanil univerzitní NCAA, kde nastřádal řadu prestižních ocenění. V NHL by měl mít našlápnuto na roli prvního centra.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz