Litoměřice, devatenáctka, teď extraliga. Brabenec debutuje za Kometu

Foto: Jiří Grulich, hc-kometa.cz

V Tipsport extralize se dnes objevil další mladíček, který má v občance datum narození 2003. Šestnáctiletý Jakub Brabenec v zápase s hradeckým Mountfieldem prožívá debut za A-tým brněnské Komety.

Tedy lépe řečeno – soutěžní debut. Syn bývalého útočníka a v současnosti trenéra brněnských mládežníků Kamila Brabence už naskočil za Kometu před začátkem letošního ročníku, v přípravném zápase s Trenčínem se dokonce blýskl povedeným nájezdem.

Brabenec junior vyhrál s českou reprezentací do 17 let bronz na listopadovém turnaji World Hockey Challenge, přesto až do konce roku 2019 nikdo nemohl čekat, co přijde v tom novém.

Mladičkého forvarda si vytáhly Litoměřice do Chance ligy, trenér David Bruk ho hned poté vyzkoušel mezi hráči staršími o dva roky v reprezentaci do 19 let. „Lidé vidí jméno, neznají mě a hned říkají, že jsem protekční. Chci ukázat, že na to mám,“ postěžoval si tehdy v rozhovoru pro hokej.cz.

A teď ho v době marodky povolal Libor Zábranský do extraligové sestavy!

Jakub Brabenec si nejvyšší českou soutěž vyzkouší jako čtvrtý hráč ročníku 2003. Předstihli ho spoluhráč Stanislav Svozil, boleslavský Gabriel Szturc a plzeňský David Jiříček.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Brněnský forvard dostal místo ve třetí formaci po boku Luboše Horkého a Vojtěcha Střondaly, účastníka letošního mistrovství světa do dvaceti let. Čtvrtým juniorem v sestavě Jihomoravanů je zadák Jan Mlčák.

Kometě jde proti Hradci o hodně, potřebuje odčinit ostudnou prohru 1:9 z Karlových Varů a přiblížit se přímému postupu do čtvrtfinále. Mountfield zase naposledy schytal debakl 0:6 v Třinci.

Jak se benjamínek předvede v „zápase pravdy“? A kolik vůbec dostane času?

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz