Litvínovský kolaps? Asi už jsme byli u stromečku, mrzí Pavelku

Foto: Hynek Haruda, hcverva.cz

23. prosince 2019, 13:55

Ondřej Mach

Verva v neděli zvládla důležitou záchranářskou bitvu, Pardubice přetlačila po samostatných nájezdech 4:3. Chemici utkání mohli zakončit s tříbodovým ziskem, ještě tři a půl minuty před koncem vedli 3:1 a hráli přesilovku. V té ale sami inkasovali a 66 sekund před třetí sirénou poslal duel do prodloužení Jan Mandát. Jak zápas viděl tříbodový obránce domácích Tomáš Pavelka?

„Dva body jsou zlaté, ale mohli jsme mít tři. Druhý gól jsme dostali v naší přesilovce. Asi už jsme byli doma na Vánoce, u stromečku. Nevím, co se stalo,“ smutní momentálně nejproduktivnější obránce Severočechů.

Černožlutí po vyrovnaném prvním dějství zabrali a v tom prostředním měli o trochu více ze hry. „Opticky to tak možná vypadalo, já jsem si ale nepřipadal, že bychom byli úplně u nich. Pardubice celý zápas hrozily z brejků a po druhé třetině to bylo 2:1, takže ani výsledkem to nebylo nějak jednoznačné,“ přemítá šestadvacetiletý ofenzivní obránce.

„Pardubice celý zápas hrozily z brejků a po druhé třetině to bylo 2:1, takže ani výsledkem to nebylo nějak jednoznačné.“

Právě Pavelka se postaral o vlnu černožluté radosti na konci druhé části. Pouhé dvě vteřiny před sirénou se od modré opřel do puku a ten zaplul za překvapeného Kantora. „Šli jsme na buly, zbývalo snad sedm sekund. Měli jsme jednu střelu, pak druhou. Dostal jsem to nahoru a jenom jsem vystřelil, nebylo co vymýšlet. Jejich hráč si to tam tečoval,“ popisuje Pavelka druhý zásah domácích.

Mužstvo se nakonec z nepovedeného závěru třetí třetiny dokázalo oklepat a získalo alespoň dva body po samostatných nájezdech. Litvínov má v současné době na Dynamo šestibodový náskok, přičemž Východočeši odehráli o zápas méně.

Foto: Edvard Beneš, hcverva.cz

„Může se to hodit, ale mohlo to být o víc. Jsem z toho trochu zklamaný, protože tohle je škoda a nikdy nevíte, kdy ten bod bude rozhodovat. Ve výsledku je to pořád výhra, můžeme za ní být rádi,“ pokračuje Pavelka.

„Jsem z toho trochu zklamaný, protože tohle je škoda a nikdy nevíte, kdy ten bod bude rozhodovat. Ve výsledku je to pořád výhra, můžeme za ní být rádi.“

Pro litvínovského navrátilce šlo tento týden už o pátý bodový zápis, ke dvěma gólům přidal tři asistence. „Dal jsem dva víceméně náhodné góly, kdy jsem to jen pálil na bránu a spadlo to tam. Potom nějaké asistence v přesilovkách. Jsem rád, že takhle boduju, to asi každý hráč. Nepamatuju si, že bych měl v extralize tři body na zápas, to se mi snad ještě nestalo,“ uzavírá s úsměvem.

Sestřih utkání Litvínov – Pardubice

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz