Lukáš čaruje: Zatím mě to trefuje. Příchod Sedláčka? Uklidnil mě

Jan Lukáš. | Foto: Michal Struž, hc-olomouc.cz

2. listopadu 2022, 13:15

Josef Prášek

Historie se opakuje. Branislav Konrád je stejně jako loni zraněný, Hanáci přivedli Jakuba Sedláčka, ale zároveň má parádní formu Jan Lukáš. Tentokrát vychytal druhou nulu v sezoně proti Karlovým Varům a Olomouc i díky němu slavila 2:0.

Moc důležitá výhra pro Moru. Však Karlovy Vary byly před tímto zápaseM nejlepším celkem na venkovním kluzišti.

„Bylo to ubojované. Z naší strany jsme hráli docela dobře do defenzivy, protože jsme věděli, že Vary umí hrát nepříjemně na brejky. Převážnou část zápasu jsme si to celkem hlídali. K velkým věcem jsme je nepouštěli, za to musím klukům poděkovat,“ komentoval Jan Lukáš.

Domácí poslal do vedení na konci první třetiny Lukáš Nahodil, ve 49. minutě vyslal přesnou ránu od modré Jakub Orsava. Další góly už nepadly, Energii nestačilo ani 26 střel na branku.

„Příchod Kuby mě uklidnil, protože pak vím, že to nestojí jen na mně a že si můžu i odfrknout."

Z šesti zápasů tak má Lukáš dvě nuly a pět výher! „Letos mě to zatím trefuje a mám dobře postavené tyčky. Snad to tak půjde dál. Člověku se chytá líp, je to příjemnější,“ potvrzoval olomoucký odchovanec.

Přitom minulý týden posílil Olomouc zatím do konce listopadu Jakub Sedláček. Stejně jako loni, kdy měli Hanáci na marodce Branislava Konráda.

„Vzpomněl jsem si na to. Příchod Kuby mě uklidnil, protože pak vím, že to nestojí jen na mně a že si můžu i odfrknout. Kdybych tu byl sám, mohla by být menší nervozitka, že se něco stane,“ potěšil Lukáše příchod Sedláčka.

„Ale to je hokej, musí se s tím počítat. Jak jsem první měsíc nedostal moc čuchnout, protože Braňo podával kvalitní výkony, tak teď to je naopak. Doufám, že to bude klapat a vydrží to,“ dodal 29letý brankář.

Konrád se zranil během první třetiny s Litvínovem (21. října). Od té doby střeží olomouckou branku Lukáš. Sedláček mu zatím ve třech zápasech kryl záda na střídačce.

Ale když s ním Olomouc stále vyhrává… „Snažím se jít zápas od zápasu a podávat stabilní výkony,“ popsal Lukáš.

Pustí do branky vůbec někdy Sedláčka? „Asi to není otázka na mě, ale určitě chci co nejvíce chytat. Když to vydrží, budu za to moc rád.“

„Ale určitě chci co nejvíce chytat."

Lukáš své statistiky příliš nesleduje. „Jednou dvakrát za sezonu to zkontroluji, jak to vypadá. Pak si řeknu, že bych to měl zlepšit,“ pousmála se aktuální jednička čtvrtého celku Tipsport extraligy.

Olomouc zatím podává velmi dobré výkony. V letošní sezoně hrála 15 zápasů, prohrála jen čtyřikrát!

„Body jsou důležité, extraliga se vyrovnává a je to náročnější a náročnější. Výkyvy se v sezoně dějí, když máte lauf, tak je vše jednoduší. Chceme být pokorní a navazovat na výkony, dokud to jde,“ krotil euforii.

„Vždycky jsme byli nepříjemný mančaft, zvlášť doma jsme jim to dokázali znepříjemňovat. Každá sezona je jiná, letos nám to zatím lepí, jedem dál."

Na tiskové konferenci padl i dotaz na to, zda si všímá toho, že Olomouc vnímají soupeři jinak. „Jestli nás nebrali do této doby vážně, tak nevím, co na to říct,“ vtipkoval.

„Vždycky jsme byli nepříjemný mančaft, zvlášť doma jsme jim to dokázali znepříjemňovat. Každá sezona je jiná, letos nám to zatím lepí, jedem dál,“ zakončil.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz