Zaťovič hattrickem složil Hradec! Plzeň poprvé neskórovala, Tygři dál jedou

Foto: Jiří Grulich, hc-kometa.cz

22. listopadu 2019, 19:53

David Jahoda

Kometa po šesti prohrách zvítězila! Souboj trápících se týmů ovládl hattrickem kapitán Brna Martin Zaťovič. Hokejisté Plzně poprvé v sezoně neskórovali, vylámali si zuby na bezchybném brankáři Olomouce Janu Lukášovi. Litvínov a Dynamo se dál trápí, Liberec přemohl Kladno a vyhrál pošesté za sebou.

Plzeň poprvé neskórovala, vymazal ji skvělý Lukáš

Zatímco doma olomoučtí hokejisté prohráli sedmkrát za sebou, na ledě (v té době) třetí Plzně vyhráli už třetí venkovní zápas v řadě. Lví podíl na tom měl brankář Hanáků Jan Lukáš, který kryl všech 40 střel domácích. O vítězný gól zápasu se postaral v 23. minutě Zbyněk Irgl, druhou branku hostů dal Petr Kolouch, razítko do prázdné klece pak přidal Lukáš Nahodil. V dosavadních dvou vzájemných zápasech sezony tak platilo, že domácí celek nedal branku. Plzeň neskórovala vůbec poprvé v sezoně.

Jan Hanzlík asistent trenéra Plzně): „My jsme odehráli velice slušnou první třetinu, měli jsme tam gólové šance, které jsme ale neproměnili. Po obdržené brance bych musel hodně pátrat v paměti, kdy jsme předvedli tak mizerný výkon. Olomouc už poté byla ta stará dobrá, odolná. Hráči blokovali střely, byli houževnatý, přesně tak jak je známe z minulých sezón. Za dnešní prohrou stojí ale náš špatný výkon, především hra s kotoučem.“

Zdeněk Moták (trenér Olomouce): „Musím pogratulovat Janu Lukášovi, hlavně on stojí za naším dnešním výkonem, ale celé mužstvo podalo velice dobrý výkon. Za bojovnost, nasazení, morálku si dnes body zasloužíme. Měli jsme problémy v první třetině, kdy jsme domácím dovolili pár nějaké přečíslení, ale brankář Lukáš chytal velice dobře. Ve druhé třetině si myslím jsme byli lepší, Plzeň se k ničemu moc nedostala, snad jen v přesilových hrách. Hodně jsme faulovali, to nás mohlo i stát body, z toho se musíme poučit. Musím hráčům dnes poděkovat.“

HC ŠKODA PLZEŇ – HC OLOMOUC 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky:  23. Irgl (Handl, Vodný), 31. Kolouch (Irgl, Strapáč), 59. Nahodil (V. Tomeček).
Rozhodčí: Pražák, Veselý – Brejcha, Jelínek.
Vyloučení: 2:5.
Bez využití.
Střely na branku: 40:21.
Diváci: 5 742.
Nejlepší hráči: Peter Čerešňák – Jan Lukáš.
HC Škoda Plzeň: Frodl – Budík, Moravčík, Houdek, Čerešňák, Jank, Vráblík – Pour, Mertl, Gulaš – Straka, Kracík, V. Němec – Kantner, Kodýtek, Eberle – Kolda, R. Vlach, Rob. Trenéři: Čihák, Hanzlík a Špaček.
HC Olomouc: Lukáš – Ondrušek, Jaroměřský, Švrček, Valenta, Vyrůbalík Dujsík, Škůrek – Strapáč, Kolouch, Irgl – Burian, Nahodil, Klimek – Olesz, J. Knotek, V. Tomeček – Vodný, Handl, Skladaný. Trenéři: Moták a Tomajko.

Verva padla počtvrté za sebou, rozhodla první část

Litvínovská Verva musí skousnout další porážku. Už čtvrtou za sebou. O ní se z velké části rozhodlo už v první části, přesněji v prvních 13 minutách. Právě po této době totiž vedli hostující Bruslaři z Mladé Boleslavi už 3:0. Honzíka pokořili Kousal, Najman a Vondrka. Hosté pak přidali ještě jednu branku a domácí rázem ztráceli čtyři trefy. Dvěma brankami, o které se postarali Doudera a Mahbod, pak závěr zápasu sice zdramatizovali, ale na body už to nestačilo.

Radim Skuhrovec (asistent trenéra Litvínova): „Z naší strany to bylo jednoznačně jedno z nejhorších utkání v této sezoně. Nenavázali jsme na zlepšený výkon, který jsme předvedli v utkání se Spartou. Řekli jsme si spoustu věcí, abychom neztráceli kotouče u modrých čar a samozřejmě, naše přesilovky jsou hrozné, takže Boleslav zaslouženě vyhrála.“

Pavel Patera (asistent trenéra Mladé Boleslavi): „Myslím, že jsme byli po celý zápas lepší. Věděli jsme samozřejmě o problémech Litvínova a že, když se zpočátku dostaneme do vedení, tak to pro ně bude hodně těžké. A to se nám povedlo. Zaslouženě jsme vyhráli.“

HC VERVA LITVÍNOV – BK MLADÁ BOLESLAV 2:5 (0:3, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 45. L. Doudera (J. Mikúš), 53. Mahbod (Petružálek, F. Lukeš) – 6. P. Kousal (Flynn, Najman), 12. Najman (P. Kousal, Fillman), 13. Vondrka (Zbořil, Skalický), 33. Zbořil (Jeglič, J. Stránský), 57. Jeglič (P. Kousal, J. Stránský).
Rozhodčí: Hodek, Úlehla – Ondráček, Špůr.
Vyloučení: 4:5.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 30.37.
Diváci: 4 039.
Nejlepší hráči: Lukáš Doudera – Ondřej Najman.
HC VERVA Litvínov: Honzík – Jánošík, L. Doudera, Baránek, Ščotka, Štich, T. Pavelka – Mahbod, V. Hübl, Válek – Petružálek, M. Hanzl, Jarůšek – Myšák, J. Mikúš, F. Lukeš – Jurčík, Helt, Kašpar – Zygmunt. Trenéři: Šlégr, Kotrla a Skuhrovec.
BK Mladá Boleslav: Krošelj – Ševc, Hrbas, Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman – Klepiš, Bičevskis, Šťastný – Skalický, Zbořil, Vondrka – R. Zohorna, Jeglič, J. Stránský – Flynn, Najman, P. Kousal. Trenéři: Rulík a Patera.

Jágr vyprodal další arénu, ale smutnil

Jágr prostě táhle, vyprodal arénu i v Liberci. Na rozdíl od posledního zápasu v Olomouci se ale společně se svými Rytíři radovat nemohl. Kladenští se na ledě Bílých Tygrů dlouho drželi, ztrátu 0:2 už ale smazat nedokázali. Strnadova branka v poslední minutě základní hrací doby jen zkazila premiérovou nulu brankáři Hrachovinovi. Liberec prodloužil svou vítěznou sérii na šest zápasů!

Patrik Augusta (trenér Liberce): „Jsme samozřejmě rádi, že jsme zvítězili. Nebylo to ale vůbec jednoduché, hráli jsme proti houževnatému soupeři, který nám nedal ani metr ledu zadarmo. Výborně jim zachytal gólman, nepomohly nám ani naše přesilovky. Kdyby jsme dali třetí gól, měli bychom asi větší klid na hokejkách, nakonec to ale bylo vyrovnané až do konce.“

David Čermák (trenér Kladna): „Dnes jsme nepředvedli takový výkon, jaký jsme chtěli. Oproti minulému zápasu s Libercem na Kladně nám chyběl lepší pohyb. Dlouho nás v zápase držel Denis Godla, pak jsme bohužel vyrobili dvě hrubé chyby, po kterých Liberec skóroval. To naše snížení přišlo pozdě. Soupeř byl dnes lepší a zaslouženě vyhrál.“

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC – RYTÍŘI KLADNO 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 25. Filippi (Marosz, Lenc), 45. L. Hudáček (Derner, Birner) – 60. J. Strnad (O'Donnell, Machač).
Rozhodčí: Hladil, Kika – Kajínek, Špringl.
Vyloučení: 4:5, navíc Hajný (Kladno) 10 minut.
Bez využití.
Střely na branku: 38:23.
Diváci: 7 500 (vyprodáno).
Nejlepší hráči: Tomáš Filippi – Denis Godla.
Bílí Tygři Liberec: Hrachovina – Šmíd, Knot, Derner, Graborenko, T. Hanousek, Kolmann, Havlín – L. Hudáček, Bulíř, Birner – Marosz, Filippi, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek, M. Zachar – J. Vlach, A. Musil, Ordoš. Trenéři: Augusta a Kudrna.
Rytíři Kladno: Godla – Nash, Austin, Romančík, Kehar, Barinka, Zelingr – Jágr, Melka, Zikmund – J. Strnad, Machač, Redlich – Bílek, Stach, Réway – O'Donnell, T. Kaut, Hajný – Š. Bláha. Trenéři: Čermák a Lidický.

Zlín zvládl důležitý souboj v Pardubicích

Byl to duel celků ze spodních pater tabulky. Dlouho se hrál bez branek, ta vůbec první přišla až v poslední minutě druhé části. Berani se dostali do vedení díky gólu Fryšary. A nakonec šlo o vítěznou branku. Tři body z ledu Pardubic potvrdil v závěru pro Zlín Sedláček. Brankář Čiliak zneškodnil všech 21 střel domácích.

Radek Bělohlav (trenér Pardubic): „Zápas se rozhodoval v přesilových hrách. Měli jsme jich tolik, že jsme měli nějakou proměnit. Rozhodl jeden přesilovkový gól soupeře. Bez gólu se prostě vyhrát nedá. A v takových situacích se musíme prosadit.“

Martin Hamrlík (asistent trenéra Zlína): „Jsme rádi, že jsme tento zápas zvládli. Moc pohledné utkání to nebylo. Vše nasvědčovalo tomu, o co v zápase šlo. Myslím si, že jsme si výhru zasloužili díky ubráněným oslabením, protože těch jsme hráli hodně.“

HC DYNAMO PARDUBICE – PSG BERANI ZLÍN 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 40. Fryšara (Nosek, Claireaux), 59. P. Sedláček (Kubiš, Ondráček).
Rozhodčí: Hejduk, Šindel – Ganger, Klouček.
Vyloučení: 3:6.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 21:28.
Diváci: 6 794.
Nejlepší hráči: Ondřej Kacetl – Marek Čiliak.
HC Dynamo Pardubice: Kacetl – Eklund, Holland, J. Kolář, T. Voráček, Mikuš, J. Zdráhal – Harju, R. Kousal, Tybor – Látal, Mandát, Hovorka – D. Kindl, Blümel, M. Beran – Machala, Pochobradský, Matýs. Trenéři: Bělohlav, Lanecký a Čáslava.
PSG Berani Zlín: Čiliak – Freibergs, Ferenc, Buchta, Nosek, Hamrlík, Gazda – Köhler, Claireaux, Fořt – Kubiš, P. Sedláček, J. Ondráček – Herman, Honejsek, Šlahař – Dufek, Fryšara, Okál. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Kometa zabrala, Hradec složil hattrickem Zaťovič

Šest proher za sebou? Kometa už potřebovala nutně zabrat. Po nástupu Libora Zábranského zpátky na lavičku se jí to napodruhé povedlo. Doma získala dva body proti královéhradeckému Mountfieldu, který rovněž nezažíval dobré období. Teď musel polknout pátou prohru za sebou. Za bod ale museli být Východočeši rádi, protože Kometa mířila za třemi body, hosté ale dvougólovou ztrátu smazali ve třetí části. V prodloužení pak své galapředstavení završil Martin Zaťovič, který hattrickem přisoudil svému týmu bod navíc. Všech pět branek padlo v přesilových hrách. 

Kamil Pokorný (asistent trenéra Brna): „Kluci dnes odvedli velice dobrou práci, i když za to byli odměněni, v uvozovkách, jen dvěma body. Byli koncentrovaní, trpěliví a plnili všechny taktické pokyny. Do vedení 2:0 jsme šli zaslouženě. Ve hře pět na pět jsme byli také lepší, ale bohužel jsme neproměňovali šance, které tam byly. Nemyslím si, že bychom do třetí třetiny něco měnili. Ve třetí třetině jsme se snažili hrát opět důsledně z obrany, jenže přišla dvě oslabení. To druhé navíc v závěru, při kterém soupeř odvolal gólmana. V situaci šest na čtyři je to obvykle jenom o tom, jestli to hráč trefí. A Červený to trefil. Zápas tedy skončil remízou. I když jsme i gól v prodloužení dali v přesilovce, tak si myslím, že je druhý bod zasloužený. Jak jsem řekl, i ve hře pět na pět jsme byli lepší. I my si dvou bodů vážíme.“

Tomáš Martinec (trenér Mountfieldu HK): „Od začátku zápasu bylo vidět, v jakém rozpoložení se týmy nachází. Hra byla neurovnaná a nervozita byla vidět na obou stranách. Kometa šla po dvou přesilovkových gólech do vedení, měla však také další šance. My jsme potřebovali zlepšit hru, hrát aktivněji a vrátit se do zápasu. Ve třetí třetině se Kometa zatáhla a bránila výsledek. My jsme si také pomohli přesilovkami a vyrovnali. Vážíme si toho a bod je pro nás cenný. Tým ukázal charakter. Bohužel jsme v prodloužení udělali zbytečný faul. Gratulujeme soupeři.“

HC KOMETA BRNO – MOUNTFIELD HK 3:2 po prodloužení (1:0, 1:0, 0:2 – 1:0)

Branky a nahrávky: 19. Zaťovič (Orsava), 35. Zaťovič (P. Holík), 63. Zaťovič (Plekanec, O. Němec) – 47. Jergl (Smoleňák, Červený), 59. Červený (Vincour, Jergl).
Rozhodčí: Pešina, Svoboda – Jindra, Zíka.
Vyloučení: 4:5.
Využití: 3:2.
Střely na branku: 26:19.
Diváci: 7 415.
Nejlepší hráči: Martin Zaťovič – Aleš Jergl.
HC Kometa Brno: Vejmelka – Baranka, O. Němec, Pyrochta, Bartejs, Gulaši, Štencel, Malec – Hruška, Plekanec, Svačina – Zaťovič, P. Holík, Kucsera – Orsava, Lev, Jenyš – Plášek ml., Kusko, L. Horký. Trenéři: Zábranský, Pokorný a Horáček.
Mountfield HK: Mazanec – Linhart, Zámorský, Šalda, F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – Červený, Koukal, Jergl – R. Pavlík, Cingel, Smoleňák – M. Chalupa, Rákos, Vincour – Perret, Klíma, Vopelka – R. Pilař. Trenéři: Růžička, Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Tabulka Tipsport extraligy

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HC Sparta Praha 20 10 6 1 3 77:49 43
2. HC Oceláři Třinec 22 13 1 2 6 78:53 43
3. BK Mladá Boleslav 20 10 3 1 6 60:44 37
4. Bílé Tygři Liberec 19 11 2 0 6 68:60 37
5. HC Škoda Plzeň 19 11 0 3 5 65:52 36
6. HC Energie Karlovy Vary 20 10 1 1 8 71:53 33
7. HC Kometa Brno 20 9 2 2 7 58:60 33
8. Mountfield HK 21 7 2 2 10 52:62 27
9. HC VÍTKOVICE RIDERA 21 4 6 3 8 54:65 27
10. HC Olomouc 20 6 2 3 9 40:56 25
11. Rytíři Kladno 20 6 2 3 9 54:71 25
12. PSG Berani Zlín 21 7 0 1 13 58:68 22
13. HC VERVA Litvínov 20 4 1 4 11 48:68 18
14. HC Dynamo Pardubice 20 5 0 3 12 40:63 18

Další program Tipsport extraligy

Neděle 24. listopadu – 21. kolo:
14:00 BK Mladá Boleslav – HC Sparta Praha (ČT sport)
15:30 HC Oceláři Třinec – HC Energie Karlovy Vary
16:00 Rytíři Kladno – HC Dynamo Pardubice
16:00 HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Škoda Plzeň
16:00 Mountfield HK – HC VERVA Litvínov
17:00 HC Olomouc – Bílí Tygři Liberec

Úterý 26. listopadu – 22. kolo:
17:00 HC Oceláři Třinec – PSG Berani Zlín
17:20 HC Škoda Plzeň – Rytíři Kladno
17:30 BK Mladá Boleslav – Mountfield HK
17:30 HC VERVA Litvínov – HC Energie Karlovy Vary
18:00 Bílí Tygři Liberec – HC Dynamo Pardubice
18:00 HC Kometa Brno – HC Olomouc

Středa 27. listopadu – dohrávka 22. kola:
17:30 HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Sparta Praha

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz