Majitel titulu s Litvínovem pokračuje v Polsku. Zůstává tam i brankář Spěšný

Foto: František Bílek, hcverva.cz

Na jaře 2015 byl členem mistrovského kádru Litvínova, Petr Chaloupka tehdy prožíval největší úspěch kariéry. Teď má zkušený bek má za sebou povedenou sezonu v polském týmu Podhale Nowy Targ, kde se dohodl na prodloužení spolupráce. Stejnou soutěž bude nadále chytat i Patrik Spěšný, bývalý gólman Vervy zůstává v Toruni.

Představitelé obou polských klubů o tom informují na svých webech. Chaloupka se loni zařadil k oporám Nowého Targu, nyní s vedením podepsal novou smlouvu. Jak uvádějí klubové stránky, Chaloupka se zařadil ke kmenovým obráncům týmu.

Čtyřiatřicetiletý rodák z Chocně může nabídnout důraz, přehled a také dostatek zkušeností. Někdejší juniorský reprezentant hrál nejen za zmíněný Litvínov, tuzemskou nejvyšší soutěž okusil rovněž v Pardubicích a Mladé Boleslavi.

Z kádru Vervy odešel po sezoně 2015-16, stihl 18 utkání ve slovenském Popradu, načež pomáhal Pardubicím se záchranou v Tipsport extralize. Následně Chaloupka zamířil do slovenské Žiliny a ročník končil v polském Krakově.

Poté si na rok vyzkoušel angažmá v britském týmu Dundee Stars, loni už byl hráčem Podhale Nowy Targ – během uplynulého ročníku polské ligy absolvoval celkem 42 utkání s bilancí čtyř branek a sedmi asistencí. Nyní má ostřílený bek jasno, že u našich severních sousedů přidá další sezonu.

Foto: hcverva.cz

Totéž platí také u jiného bývalého hráče Litvínova. Brankář Patrik Spěšný nechal za zády dvouleté angažmá v Toruni, za uplynulý ročník mu statistici spočítali 42 utkání základní části, průměr 3,00 obdržených branek na zápas a úspěšnost zákroků 91,1 procent. K dalším čtyřem zápasům nastoupil v play off.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Teplic začal s hokejem v tamním HC Stadion, v dorosteneckém věku se přesunul do Litvínova, ovšem za první tým si v Tipsport extralize nezachytal. Později působil V Mostě, Bílině či v Kadani. Do Polska se poprvé vydal v průběhu sezony 2017-18, kdy oblékal dres týmu Naprzód Janów. Od léta 2018 působí v Toruni, v polské nejvyšší soutěži odchytal 103 utkání. S vedením klubu se nedávno dohodl na novém ročním kontraktu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz