Máme důvod být naštvaní, zní z Komety. Po Třinci vetuje sudího

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

27. ledna 2021, 14:44

Adam Bagar

Kometa se po úterní porážce 2:3 s Oceláři rozhodla vetovat hlavního rozhodčího Romana Svobodu. Klub o tom informoval na svých webových stránkách.

Kometa k tomuto kroku sáhla po více než třech letech. Naposledy v listopadu 2017 vetovala ruského hlavního rozhodčího Vjačeslava Bulanova po utkání v Plzni, kde chybně neuznal trefu Tomáše Bartejse a Brňané v přestřelce prohráli 4:5.

„Nyní jsme se rozhodli takto učinit za chybné výroky Romana Svobody, který mimochodem Kometu poškodil už v roce 2016, když neuznal regulérní gól Vojtěcha Němce v Plzni. Vyfasoval za to distanc na čtyři zápasy,“ uvedl brněnský klub.

Podle něj se hlavní arbitři Svoboda s Kubičíkem v bitvě s Oceláři dopustili hned několika nepřesných rozhodnutí. Konkrétní situace ukazují v sestříhaném tříminutovém videu, které zveřejnili na svých oficiálních webových stránkách.

Hodně emocí vzbudil hlavně závěr utkání. V něm za stavu 2:2 musel na trestnou lavici domácí Rhett Holland, jemuž rozhodčí udělili menší trest za hrubost. Oceláři následnou přesilovou hru využili a ve šlágru rozhodli o svém těsném triumfu.

„Z mého pohledu to byla úplně normální situace, která se během zápasu stala tak dvacetkrát. Myslím, že odvedl jen svou práci, neudělal žádný zbytečný faul, ale rozhodčí to bohužel viděli jinak,“ zlobil se po zápase brankář Karel Vejmelka.

„Myslím, že máme důvod, proč být naštvaní.“

„Myslím, že máme důvod, proč být naštvaní. Dál bych to raději nekomentoval, protože bych jinak musel být sprostý. Bylo to o jedné chybě a tu jsme bohužel udělali my, i když si myslím, že to ovlivnil někdo úplně jiný než my hráči,“ doplnil.

Vejmelku nejspíš nemine trest, neboť hráči mají v den utkání zakázáno hodnotit výkon sudích. A řešit bude disciplinárka možná i Martina Zaťoviče, jenž po podražení Jakuba Štěpánka ještě něco řekl rozhodčím od plic a zamířil do kabin.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz