Megatrejd v NHL! Stěhují se tři velké hvězdy

Foto: nhl.com

Calgary podle očekávání vyměnilo nespokojeného útočníka Matthewa Tkachuka, na oplátku získalo od Floridy šokující protihodnotu v podobě jiného produktivního forvarda Jonathana Huberdeaua a všestranného obránce MacKenzieho Weegara.

Panthers k výměně museli přihodit ještě výběr v prvním kole draftu 2025 a prospekta z farmy Coleho Schwindta.

Tkachuk bezprostředně po trejdu podepsal na Floridě osmiletou smlouvu s průměrným ročním platem 9,5 milionu dolarů.

O odchodu Matthewa Tkachuka se nahlas mluvilo po celý týden, s Flames totiž coby chráněný volný hráč odmítal podepsat dlouholetou smlouvu. Podobně jako Johnny Gaudreau nakonec v klubu končí.

Čtyřiadvacetiletý Američan strávil v Calgary šest sezon, v té poslední zazářil 104 body v 82 zápasech a v NHL byl osmým nejproduktivnějším hokejistou základní části.

Ale pozor, je právě on hlavní postavou výměny? Vždyť Huberdeau se loni blýskl rovnou 115 body, víc jich získal pouze odskočený Connor McDavid. 

Pověst hvězdy NHL si za poslední dva roky vybudoval rovněž obránce MacKenzie Weegar, jenž v minulé sezoně kromě zodpovědné defenzivy pomohl k týmové produktivitě 44 body.

Co je důvodem toho, že Panthers po historické sezoně obětovali dvě své výrazné postavy? Huberdeauovi a Weegarovi totiž po příští sezoně vyprší smlouvy a oba budou volnými hráči. Očekává se tedy, že si výrazně polepší: dosud totiž brali 5,9 milionu, respektive 3,25 milionu dolarů.

Florida evidentně vycítila, že aby oba hokejisty před hladovou konkurencí udržela, musela by je přeplatit. Místo toho raději vsadí na mladšího Matthewa Tkachuka, jehož si pojistila až do roku 2030.

Foto: nhl.com

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz